Nesandarų stiklo paketą galima pakeisti

„Prieš septynerius metus įsistatėme plastikinius langus. Jei anksčiau jie ir rasodavo, tai tik iš išorės arba iš vidaus. O šį šildymo sezoną jie pradėjo rasoti stiklo paketo viduje. Ar tai reiškia, kad juos reikia keisti? Ar dar galima suremontuoti?” – klausia „Vakarų ekspreso” skaitytojas Rimas.

UAB „Etna” technikos direktoriaus Ričardo Grigaliūno teigimu, kodėl rasoja langai, galima įvertinti tik juos atidžiai apžiūrėjus.

„Priežasčių, kodėl ant lango stiklo atsiranda kondensatas, gali būti įvairių: netinkamas langų sumontavimas, prasta ventiliacija patalpose. Rasojimas stiklo paketo viduje – labai retas atvejis. Jo priežastis gali būti nesandarus stiklo paketas. Šis defektas galėjo atsirasti dėl pažeisto stiklo paketo jo transportavimo metu arba nekokybiškai sumontavus langą. Jeigu specialistai nuspręstų, kad stiklo paketas nesandarus, jį reikėtų pakeisti nauju. Dėl to nebūtina keisti viso lango”, – sako R. Grigaliūnas.

Lietuvos langų gamintojai langams dažniausiai suteikia 5 metų garantiją, tačiau jie gali stovėti net 30 metų. Dėl galimų defektų geriausiai kreiptis į langus gaminusią ir montavusią firmą. Kadangi pono Rimo lango garantinis laikotarpis greičiausiai pasibaigęs, už atliktus darbus reikės mokėti.

Anot R. Grigaliūno, eksploatuojant langą gali atsirasti įvairių smulkių gedimų: langą darosi sunku atverti, kažkur kliūna varčia, prieš langą atveriant, jis persikreipia, atvėrus langą, jo varčia savaime grįžta atgal arba atsiveria iki galo, žiemą pro plyšius pučia vėjas ir skverbiasi drėgmė, spustelėjus šaltukui, langas apšarmoja, jį uždaryti pavyksta tik nugalėjus stiprų pasipriešinimą.

„Visa tai gali sutvarkyti firmos, kurioje įsigijote langus, meistrai. Kartais langus pakanka sureguliuoti arba pakeisti kai kurias detales, kurios ilgainiui susidėvi. Neretai, mažindami kainą, langų gamintojai sudeda pigesnes detales. Todėl, renkantis langus, patarčiau nesirinkti pigiausių, o atkreipti dėmesį į įmonės vardą, kiek metų ji gyvuoja, ar turi kokybę garantuojančius dokumentus ir būtinai sudaryti sutartį”, – sakė pašnekovas.

Jeigu perkant langus su firma pasirašoma sutartis, kurioje išvardinti konkretūs įsipareigojimai klientui ir suteiktas garantinis laikotarpis, jam nesibaigus firma privalo defektus šalinti nemokamai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.