Valdžia permoka už mobilųjį ryšį

Nors vyriausybinį ryšį gali teikti dvi bendrovės, tarifus galintis numušti konkursas neskelbiamas. Stebėtis tokia padėtimi verčia ir tai, kad pavienės valdžios institucijos neturi galimybės derėtis dėl pokalbių kainos su operatoriais.

Mes permokame už mobilųjį ryšį! Metas sukilti!” – reklamos šūkį gali skanduoti vyriausybiniais mobiliaisiais telefonais kalbantys politikai ir pareigūnai. Išskirtinį saugų kontaktą garantuojantis Vyriausybinių ryšių centras (VRC) su telekomunikacijų bendrovėmis yra suderėjęs dėl nemokamų skambučių tarp vienetinių vyriausybinių numerių. Tačiau operatorius įspūdingą grąžą pasiima apmokestindamas skambučius į kitus tinklus tarifais, kuriuos paprastas vartotojas jau senokai primiršo.

Seimo kanceliarijos Informacijos technologijų departamentą pasiekė skundai iš parlamentarų, savo pokalbiais gerokai viršijančių iš biudžeto patvirtintus limitus. Departamento direktorius Jonas Milerius LŽ sakė, kad problemą gali išspręsti nebent VRC, tačiau vyriausybinio mobiliojo ryšio konkursas neskelbiamas.

Nors VRC abejoja tokio konkurso nauda, vis dėlto prisipažįsta, kad dabartinė situacija leidžia telekomunikacijų bendrovėms diktuoti sąlygas. Valstybės saugumo departamentui pavaldaus centro direktorius Vytas Gaidelis LŽ patikino, kad opi problema verčia peržiūrėti sutartis su institucijomis, atiduoti derėjimosi svertus į jų rankas.

Seimo kanceliarija gavo socialliberalės Nijolės Steiblienės prašymą perkelti jos vyriausybinį numerį iš „Omnitel” į „Bitę”. Šios dvi bendrovės yra VRC tinkle, nes užtikrina būtinus saugumo standartus.

Politikė LŽ sakė dar svarstanti, ar verta pakeisti operatorių. Steiblienė atkreipė dėmesį į pokalbių kainas, kai ėmė nuolat dvigubai viršyti 137 litų parlamentarui suteikiamą limitą. Tada ji pamatė, kokiais „išskirtiniais” tarifais skambina.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.