Istoriniai šaltiniai – tarsi pagavus detektyvas

Vien pasklaidžius neseniai pasirodžiusią knygą „Vilniaus Žemutinė pilis XIV a. – XIX a. pradžioje. 2002-2004 m. istorinių šaltinių paieškos” nekyla abejonių, kad leidinys sudomins ne tik atstatomų Valdovų rūmų entuziastus, bet ir skeptikus.

Dvejus su puse metų trylika istorikų ir menotyrininkų iš Pilių tyrimo centro „Lietuvos pilys” ir Lietuvos istorijos instituto dirbo Lietuvos, Lenkijos, Rusijos, Italijos, Vatikano, Vokietijos archyvuose, bibliotekose ir muziejuose, rinkdami duomenis apie Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės (LDK) valdovų rūmus ir visą Vilniaus Žemutinės pilies kompleksą. Mokslininkų pateiktos ataskaitos ir sudaro knygą „Vilniaus Žemutinė pilis XIV a. – XIX a. pradžioje.
2002-2004 m. istorinių šaltinių paieškos”.

Parengtoji knyga – tai pirmas Lietuvoje tokio pobūdžio bandymas pristatyti Valdovų rūmų ir visos Vilniaus Žemutinės pilies ansamblio raidą. Pasak knygos recenzento profesoriaus Alfredo Bumblausko, ši studija ne tik leidžia apibendrinti istorinių tyrinėjimų duomenis, užpildyti keletą trūkstamų tyrimo grandžių, bet ir įrodo kompleksinių tyrimų svarbą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.