Šokėjai, instrumentininkai ir dainininkai vėl vedė publiką „Gražiausiu taku”

Savaitgalį Kauno Vytauto Didžiojo universiteto salė vos sutalpino žiūrovus – čia vyko antrasis vaikų ir jaunimo menų festivalis „Gražiausiu taku”. Projekto autorė Aleksandra Danutė Žiedelienė į tradicinį renginį įpynė naujovių – finaliniame festivalio koncerte dalyvavo ne tik dainininkai ir šokėjai, bet ir instrumentininkai iš meno ir muzikos mokyklų. Kaip ir praėjusiais metais į koncertinę programą integruoti ir neįgaliųjų kolektyvai iš Kauno specialiųjų ugdymo įstaigų. Projektą iš dalies parėmė Kauno apskrities viršininko administracija.
Šiųmetiniame festivalyje „Gražiausiu taku” dalyvavo aštuoniolika kolektyvų ir keturi solistai iš Kauno miesto ir rajono, Vilniaus, Birštono, Alytaus, Marijampolės, Jonavos bei Kėdainių. Įvairus ir atlikėjų amžius – jauniausiai festivalio dalyvei – Kauno J.Urbšo vidurinės mokyklos dainos ir šokio studijos „Saulutė” narei Vaivai – tik ketveri.
Ypatingai šiltų plojimų sulaukė Kauno aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro bei Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro vokaliniai ansambliai.
Kaip ir praėjusiais metais festivalio dalyviai atliko po dvi dainas, viena iš jų turėjo būti sukurta pagal garbės svečio – poetė Zenės Sadauskaitės žodžius. Nors ne visi renginio dalyviai atsižvelgė į šį reikalavimą, vis dėlto publika buvo sužavėta „Gražiausiu taku” ir nekantriai lauks, kol atlikėjai vėl juo ves.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.