Poezijos paukštė parskrido

Jau tapo tradicija, kad kasmet, pavasarį, o kartais ir rudenį, Juodkrantėje rengiami poezijos vakarai.

Šįmet poetei Onutei Dovidavičiūtei kilo mintis surengti tokią poezijos šventę, kurioje dalyvautų visa bendruomenė. Ir iš tiesų: susirinko Juodkrantės parodų namuose nuo mažo iki seno.

Sužinoję apie buvusio mero Stasio Mikelio netikėtą mirtį, rengėjai šventę skyrė jam, garbiam Neringos žmogui. Juodkrantės senbuvis Česlovas Stonys perskaitė A. Žukausko eilėraštį „Neringai”. Tylos minute pagerbė žmogų, atidavusį visą širdį Neringai, ją labai mylėjusiam.

Visus labai sujaudino pačių mažiausių, darželio ugdytinių, skaitomos eilės, jų skambios dainos. Kaip žibėjo mažųjų akys, kai jie nesuklysdami deklamavo eiles apie pavasarį, saulę, paukštelius. Iš širdies norisi padėkoti muzikos mokytojai Danutei Tregub, sugebėjusiai uždegti mažųjų širdeles.

Juodkrantės pagrindinė mokykla didžiuojasi savo jaunaisiais poetais, kuriuos į poezijos aukštumas veda Onutė Pučenia. Savo eiles padeklamavo Žiedūnė Grigaitytė, Neda Lendraitytė, Goda Arcimavičiūtė, Julytė Rušinskaitė, Sigutė Budreckytė.

Mokytojos Ritos Rušinskienės vadovaujami mokiniai padainavo keletą nuotaikingų dainelių.

Džiugino tai, kad truputį nedrąsiai, atpratę nuo tokio susirinkusiųjų dėmesio, eiles skaitė garbūs senjorai.

Aldona Stirbienė perskaitė savo mamos, jau išėjusios Anapilin A. Matijošaitienės, eiles, vaikų su meile išsaugotas, užrašytas paprastam sąsiuvinėly.

Stebino Anelė Barkauskienė savo atminty išlaikiusi senųjų laikų eiles, kurios nebuvo tokios džiugios, nes atspindėjo sunkius pokario metus, tremtį, karan išėjusį tėvelį. Bet tie žodžiai, sklindantys iš širdies, privertė nubraukti ne vieną ašarą.

Juodkrantiškei Adelei Šimkevičienei butų sukakę 102 metai. Mirė būdama 91-erių. Jos nebėra, jos eiles perskaito kiti.

Pagrindinės mokyklos direktorė A. E. Grigalionienė padėkojo poetei Onutei Pučeniai už kuriamą žodį, neblėstantį entuziazmą. Bibliotekos vedėja Jadvyga Kuprienė padėkojo visiems dalyviams už skambų žodį, jautrią širdį, įteikdama atminimo dovanėles.

Didžiausias turtas pasaulyje yra žmogus, o gražių žmonių Juodkrantėje daug. Tik reikia sugebėti prakalbinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.