Valdžia žada remti investicijas į mokslą

Seimo ekonomikos komiteto pirmininkas Vytas Navickas tikina, jog kitąmet nebus atlikta jokių esminių mokesčių sistemos korekcijų.

Tačiau vakar vykusiame Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) išplėstiniame posėdyje V. Navickas kartu teigė, jog jau kitąmet gali būti pradėtos rengti įstatymo pataisos, garantuosiančios mokestines lengvatas verslininkams, investuojantiems į mokslą, darbuotojų kvalifikacijos kėlimą.

Susitikęs su KPPAR priklausančiais verslininkais parlamentaras pasidžiaugė, kad šalies verslo visuomenė vis aktyviau ir profesionaliau dalyvauja įstatymų rengimų procese.

„Visgi yra dar kur tobulėti. Štai nesulaukėme nė vieno pasiūlymo labai svarbiam naujos Viešųjų pirkimų įstatymo redakcijos projektui. Tai labai keista, nes verslo visuomenė turėtų būti juo labai suinteresuota, mat valstybė kasmet viešiesiems pirkimams išleidžia 3-4 mlrd. litų”, – sakė parlamentaras.

V. Navickas atkreipė dėmesį į tai, kad šiuo metu šalies verslas į inovacijas investuoja maždaug 5 kartus mažiau nei bendrovės senosiose Europos Sąjungos šalyse.

„Siekiant pakeisti šią situaciją ir vykdyti Lisabonos strategiją, Vyriausybė planuoja įvesti mokesčių lengvatas ir kitas skatinimo priemones verslininkams, investuojantiems į mokslą”, – pasakojo Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas.

V. Navickas taip pat susirinkusius informavo, kad stringa Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovės inicijuota ir jo Seime užregistruota įstatymo pataisa, kuria siekiama išplėsti šios zonos teritoriją.

„Siekiui daugiau nei dvigubai išplėsti LEZ teritoriją nepritaria Finansų ministerija motyvuodama tuo, kad biudžetas dėl to vėliau netektų keliasdešimties milijonų litų pajamų. Konkurencijos taryba savo ruožtu teigia, kad apie tokius ketinimus reikia informuoti atitinkamas Europos Sąjungos institucijas. Pretenzijų turi ir Aplinkos ministerija. Visgi manau, jei Ūkio ministerija užims tvirtą poziciją, šis įstatymas gali būti priimtas”, – aiškino parlamentaras.

KPPAR priklausantys verslininkai ragino Seimo atstovus tobulinti užsieniečių įdarbinimo sistemą, įstatymais numatyti lengvatas toms įmonėms, kurios priima atlikti praktiką studentus. Posėdyje dalyvavę Neringos verslininkai Seimo atstovams išsakė nuomonę, jog užsiimantiems verslu Kuršių nerijoje dėl specifinių šios teritorijos sąlygų turėtų būti taikomos tam tikros lengvatos.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius savo ruožtu V. Navickui priminė apie Klaipėdos miesto valdžiai galvos skausmą keliančią problemą – ateinančių metų valstybės biudžetą.

„2006 metų biudžetas Klaipėdos atžvilgiu bus diskriminacinis”, – piktinosi meras, tačiau kartu išreiškė viltį, kad centrinė valdžia dar atsižvelgs į uostamiesčio savivaldybės išsakytas argumentuotas pastabas ir pasiūlymus.

Martynas Vainorius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.