Seimo narys virto pražuvėliu

Uostamiesčio savivaldybės „juoduosiuose” sąrašuose – pagarsėjusio Seimo nario pavardė.

Savivaldybės tarnautojams jau aštuonis mėnesius niekaip nepavyksta rasti anksčiau prekyba sklypais užsiiminėjusio parlamentaro Algimanto Matulevičiaus ir priminti jam apie įsipareigojimus Klaipėdai.

Ir Klaipėdoje turi sklypą

Uostamiesčio savivaldybės Energetikos ir infrastruktūros skyriaus „juoduosius” sąrašus jau kurį laiką puošia ir Seimo nario 57 metų A.Matulevičiaus, kadaise pretendavusio tapti šalies prezidentu, pavardė. Jis, sklypo, esančio Vilniaus plente 7, savininkas, ieškomas kaip nevykdantis sutartinių įsipareigojimų.

„Į raštus neatsako”, – tvirtino skyriaus specialistai.

Tapę miesto sklypų savininkais ir ten suplanavę statybas, verslininkai kartu įsipareigoja ir gražinti miesto veidą. Tačiau įvedusi tokią tvarką, savivaldybė tapo savo pačios nustatytų reikalavimų įkaite. Gavę sklypus daugelis verslininkų vėliau ima vengti tai daryti.

Atsidūrė pinklėse?

Vakar „Klaipėdai” A.Matulevičius patvirtino, kad sklypas yra bendra jo ir žmonos nuosavybė.

Tačiau Seimo narys skubėjo bėdotis, kad po Konstitucinio Teismo išaiškinimo jis atsidūrė įstatymo pinklėse.

Esą Seimo narys negali turėti jokių kitų pajamų, tik Seimo nario algą. Todėl dabar jis su tuo prieš pat 2000 metų rinkimus įsigytu sklypu nebegali nieko daryti. Negali nei žmonai perrašyti, nei parduoti.

„Nuosavybę turėti galiu, tačiau veiklos vykdyti – ne”, – tvirtino parlamentaras.

Žmogus mano, kad pinklės „nukris” arba kai jis jau nebebus Seimo narys, arba įsigaliojus naujam Seimo statutui, kai atsiras galimybė sklypą perrašyti šeimos nariams.

Kaimynų nepasirinksi

Paklaustas, ką jis ketino sklype statyti, A.Matulevičius sakė to neprivaląs aiškinti. Prašė jį suprasti turint teisę ir „privačiam gyvenimui”. Tik užsiminė, kad būta labai rimtų užsieniečių susidomėjimo kartu veikti sklype. Tačiau juos esą išbaidė tas Konstitucinio Teismo išaiškinimas dėl Seimo nario turto ir pajamų.

A.Matulevičius pridūrė, kad be kaimynų jis nieko ir negalėtų sklype pradėti. „Negalėtume iš sklypo „vidurio” ką nors pradėti. Garsusis Udovickis turi pirma pradėti tiesti gatvę”, – tvirtino parlamentaras.

Išgarsėjo dėl A.Boso

Pagal savivaldybės dokumentus greta esančio sklypo Vilniaus g. 5 savininkas yra Igoris Udovickis.

Paklaustas, kodėl savo sklypo kaimyną vadina „garsiuoju”, A.Matulevičius pasvarstė, jog tai tikriausiai tas pats, kuris buvo pagarsėjęs todėl, nes „turėjo problemų su A.Bosu”.

Šis klaipėdietis parlamentaras, anot žiniasklaidos pranešimų, neva galėjo kėsintis į I.Udovickio gyvybę.

Savivaldybės specialistai teigė, kad I.Udovickis irgi „į raštus neatsako”.

Kas nori, suranda

Vakar A.Matulevičius „Klaipėdai” sakė pirmą kartą girdįs apie tai, kad jam buvo išsiųstas raginimas, ir klausė, kada tai galėjo būti.

Išgirdęs, kad dar šių metų vasarį, parlamentaras pasamprotavo, kad tada tikriausiai remontavo butą, todėl galbūt „paštas” jo nepasiekė.

Vėliau A.Matulevičius ėmė piktintis, kad uostamiesčio specialistai jo neranda.

„Anekdotas: Lietuvoje negalima rasti Matulevičiaus. „Bomžas”, mane sutikęs, sako: „Sveikas, Matulevičiau, aš už tave balsavau”. Dar kokį litą jam duodu. O čia – neranda! Aš nesislapstau”, – „Klaipėdai” sakė nepartinis Seimo narys A.Matulevičius.

Dingsta iš akiračio

Pagal sutartį, jei sklypo savininkas jį perparduoda, turi pranešti savivaldybei. Tačiau ne visi savininkai paiso šio reikalavimo.

Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus specialistas Alfredas Rimutis pripažino, jog visai gali būti, kad raginimai siuntinėjami žmonėms, kurie jau nebėra sklypų savininkai.

Buvo ne vienas atvejis, kai verslininkai, nebepajėgdami įgyvendinti savo planų, perparduoda sklypus ir dingsta iš savivaldybės akiračio su visais sutartiniais įsipareigojimais.

Sklypas – ne pirmasis

Sklypas Klaipėdoje A.Matulevičiui – toli gražu ne pirmasis.

Sklypais anksčiau prekiavęs parlamentaras šių metų pavasarį išvengė nemalonumų.

Dar būdamas ankstesnės kadencijos Seime jis savo veiksmais sukėlė abejonių dėl sąžiningumo, nes pavėlavo sumokėti mokesčius už jo šeimai priklausiusios ne vienos dešimties sklypų pardavimą.

Parlamentarą tuomet išgelbėjo Valstybinė mokesčių inspekcija. Ji paaiškino, kad sklypų prekyba traktuojama kaip individuali veikla.

Prieš tai buvo prognozuota, jog A.Matulevičiui už prekybą sklypais gali grėsti net apkalta, nes Seimo nariui draudžiama gauti pajamas, nesuderinamas su parlamentaro mandatu.

Pats A.Matulevičius tuomet nepripažino nusikaltęs ir teigė, jog sklypus pardavinėjusi jo žmona.

Ramunė Šeštokienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.