Detektyvas prekybos centre

Dingus brangiam telefonui, pirkėja ir prekybininkai vieni kitus įtaria sukčiavimu

Studentė Raimonda Sinkevičiūtė po apsilankymo Kauno prekybos centre „Maxima” liko be mobiliojo ryšio telefono, kurį buvo palikusi pakrauti. Pasinaudojus šia paslauga, merginai vietoj jos naujo telefono buvo pasiūlytas senas aparatas.

Išsinešė kitas žmogus

R.Sinkevičiūtė „Mole” esančiame prekybos centre „Maxima” lankėsi gegužės 31 dieną. „Informacijos skyriuje siūloma pakrauti telefono baterijas. Palikau visiškai naują „Samsung D 500” telefoną, kurio vertė apie 1400 litų. Atėjusi po 20 minučių pamačiau, kad telefonas dingo.

Pateikusi savo žetoną pareikalavau grąžinti mano telefoną, o man pasiūlė seno modelio „Motorola” aparatą. Man pasakė, kad įvyko nesusipratimas, o telefoną atidavė kitam žmogui. Žalos neatlygino ir sakė, kad nežada tai daryti”, – pasakojo mergina.

Tikėjosi, kad nuostolius padengs

VDU studentė sakė, kad „Maxima” darbuotoja L.B. jos net neatsiprašė. „Kiek žinau, ji policijai prisipažino, kad aš buvau palikusi naują telefoną”, – sakė mergina.

R.Sinkevičiūtė teigia nesupratusi ir parduotuvės apsaugos darbuotojų paaiškinimo. „Jie sakė, kad mano telefoną pasiėmęs vyras sėdo į automobilį ir nuvažiavo. Pasakojo, kad automobilį nufilmavo, bet jo numerio nesimato. Negi ten žaislinės kameros įrengtos? Bandžiau dar reikalauti atlyginti nuostolius, bet man aiškino, jog pati palikau seną telefoną. Apsiverkiau ir išėjau”, – pasakojo mergina. Ji sakė norėjusi viešai pasakoti apie šį įvykį, kad kitus apsaugotų nuo panašių nutikimų.

Abipusiai įtarimai

„Maxima” parduotuvės direktorė Daiva Pašakarnienė teigė, kad viskas įvyko per valandą. „Apsauga nufilmavo, kad iš pradžių atėjo vyrukas, kuris padėjo krautis telefoną. Paskui atėjo mergina ir padėjo savo aparatą. Netrukus sugrįžo tas vyrukas ir pasiėmė telefoną. Kai mergina norėjo pasiimti savo telefoną, paaiškėjo, kad likęs aparatas yra net be kortelės”, – pasakojo D.Pašakarnienė.

Anot jos, R.Sinkevičiūtė pareikalavo 1200 litų iš parduotuvės darbuotojos, ši pradėjo verkti. „Tada apsauga iškvietė policiją. Tai merginai taip ir pasakiau, jog policija turi spręsti, ką daryti”, – kalbėjo D.Pašakarnienė.

Direktorės teigimu, naują telefoną pasiėmęs vaikinas pateikė žetoną, kuris buvo duotas merginai. R.Sinkevičiūtė tvirtina, kad ji padavė tą patį žetoną, kurį buvo gavusi. „Aš turėjau žetoną Nr. 8. Jį atidaviau tik tada, kai atvyko policija. Manau, kad darbuotoja supainiojo telefonams skirtus skyrelius. Man pinigų iš „Maxima” nereikia, noriu tik atgauti telefoną”, – sakė mergina.

Dainavos policijos komisariato pareigūnai linkę manyti, kad kalčiausia šioje situacijoje parduotuvės darbuotoja, atidavusi telefoną ne jo savininkui. Tyrėjai nėra tikri, kad pavyks surasti telefoną išsinešusį vaikiną: tuo metu, kai jis lipo į automobilį „Mercedes”, ant parduotuvės vaizdo kameros užtiško vandens lašas ir užstojo ieškomą vaikiną ir automobilį.

Bandoma sukčiauti

Anot parduotuvės direktorės, po šio incidento pradėta iš telefonus pakrauti paliekančių žmonių prašyti asmens kodo, tikrinami jų parašai.

„VP Market” atstovė ryšiams su visuomenė Viktorija Jakubauskaitė-Juodišienė sakė, kad toks atvejis – pirmas šiame prekybos tinkle. „Labai apmaudu, kad taip atsitiko. Tikimės, kad policija įvykį ištirs ir ras vaikiną, kuris išsinešė ne savo telefoną”, – sakė ji.

Minėtas su nauju telefonu pasišalinęs vaikinas į parduotuvę atėjo žemai ant akių užsimaukšlinęs kepurę.

Anot V.Jakubauskaitės-Juodišienės, apsauga neretai užfiksuoja bandymus sukčiauti. „Pavyzdžiui, bandoma telefoną palikti vienoje parduotuvėje, o su žetonu nueiti į kitą parduotuvę, tikintis, kad ten pavyks gauti geresnį telefoną”, – sakė ji.

Dainoras Lukas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , .

6 atsiliepimai į "Detektyvas prekybos centre"

  1. mobilusis

    Reikia laiku pasikrauti ir nebus problemu. P tiketis is moliu apsauginiu normalaus paaskinimo yra naivu pas juos gi vietoj smegenu raumenys.

  2. Aferisc

    o ka neblogai sumastyta… reikia savo mobilka pasikeist

  3. Aferiscui

    Pradziai grazink mobilke merginai.

  4. aferisc

    Hu 3a 4to

  5. banditams

    niekada nepalikciau savo telefono maximoj. nesamone kazkokia..

  6. Jaja

    Reiketu paziureti, ar vaikinas , „netycia” paemes telefona nera merginos, paemusios pakrovimui nauja telefona , arba kurio nors apsauginio , „netycia” aptaskiusio filmavimo kamera, artimas draugas. Standartine situacija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.