„Broliai Grimai” – tikras desertas akims…

„Broliai Grimai” – tikras desertas akims ! Taip apie naujausią režisieriaus Terry Gilliamo darbą atsiliepia Holivudo kino kritikai.
Spalį Lietuvoje pasirodysianti fantastinė, specialiųjų ir vizualinių efektų prisodrinta juosta visai šeimai, pasakoja apie garsiuosius brolius Grimus – Vilį ir Džeiką – keliaujančius iš kaimo į kaimą ir mulkinančius jų gyventojus.
Juostos, dažnai lyginamos su Timo Burtono filmu „Mano gyvenimo žuvis”, filmavimas užtruko net trejus metus. Perfekcionizmu ir kruopštumu gharsėjantis režisierius, kaip pats teigia, norėjo „savo rankomis išlyginti visas raukšleles”.
„Esu dėkingas vokiečių tautai už tokius spalvingus herojus – vieną cinišką ir pragmatišką, o kitą – romantišką svajoklį. Tai kur kas geriau nei mutantai super herojai, kurių tiek daug privisę Holivudo ekranuose”, – sakė T.Gilliamas.
„Broliai Grimai” – tai vizualinė pasaka visai šeimai, kurioje gyvena raganos, fėjos, stebuklingi medžiai, užkerėtos varlės ir tarp tūkstančio veidrodžių pasiklydusi nelaiminga kerėtoja. Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Matas Damonas, Heath Ledgeris ir dailioji Monica Bellucci.
Sukūręs „Baroną Miunchauzeną” ir „Don Kichotą” režisierius teigia, kad juostą apie garsiuosius brolius Grimus sukurti jį paskatino „gražių filmų trūkumas”.
„Nuėjęs į kiną ir prieš seansą žiūrėdamas artėjančių premjerų anonsus visuomet manau, kad šį filmą jau būsiu kažkur matęs. Tos pačios idėjos, tie patys sprogimai. Žmonės po tokių juostų sapnuoja košmarus, arba dar blogiau – nieko. Žmonėms reikia ir tokių filmų, kurie užburtų, verstų atvėpti žandikaulį ir vėliau garantuotų spalvotus laimingus sapnus. Štai todėl ir ėmiausi šio darbo”, – gūžteli pečiai režisierius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.