Seniūnai kvalifikaciją kels Italijoje

Beveik pusšimtis Lietuvos seniūnijų seniūnų vakar rytą išvyko į Italiją, kaip teigiama, kelti kvalifikacijos. Mokesčių mokėtojams keturios seniūnams numatytos paskaitos bei diskusijos ir begalė ekskursijų po Vieną, Romą, Veneciją, Asyžių, Florenciją gali kainuoti apie 100 tūkst. litų.

Į dešimties dienų kelionę-seminarą „Vietos bendruomenių vystymasis Italijoje”, kurią surengė bendrovė „Pegaso kelionės”, įvairių šalies rajonų seniūnijų seniūnai leidosi autobusu. Išvykę iš Lietuvos vakar ankstų rytą, jau šeštadienį jie turėtų pasiekti Veneciją.

Daugiau pramogų nei mokslų.
Šiame romantikus iš viso pasaulio traukiančiame mieste seniūnams iš mūsų šalies bus surengtas pirmasis seminaras apie savivaldą ir vietos valdžią. Kiek jis truks, pagal internete skelbiamą kelionės programą neaišku. Tačiau mokymai tikrai nebus intensyvūs, nes tą pačią dieną dar numatytas pasiplaukiojimas laivu po Veneciją.

Ateinantį sekmadienį seniūnų laukia išskirtinai kultūrinė programa, prie mokslų jie grįš tik pirmadienį, kai Florencijoje bus surengtas dar vienas seminaras, per kurį bus diskutuojama apie valdžios, verslininkų ir bendruomenės partnerystę. Po šio seminaro seniūnai turės progą išsamiai susipažinti su Florencijos įžymybėmis. Antradienį atvykę į Romą seniūnai dalyvaus paskaitoje, kurioje išklausys pasvarstymų apie socialinę paramą ir paslaugas. Vėliau net pusantros dienos jie galės mėgautis Italijos sostinės ir Vatikano vaizdais. Paskutinis, ketvirtasis seminaras, skirtas gyvenviečių ir miestelių kompleksiniam vystymui, bus surengtas Asyžiuje, garsėjančiame savo bažnyčiomis.

Naudinga patirtis

Šią kelionę-seminarą inicijavusio Lietuvos savivaldybių asociacijos Mokymo ir konsultavimo centro direktorius Saulius Dagys LŽ tikino nieko bloga dėl to nematantis. „Vien 3-4 valandas pasikalbėti su kitų šalių bendruomenių atstovais – jau yra patirties sėmimasis”, – kalbėjo jis. S.Dagys neneigė, kad neketina tikrinti, ar iš tiesų seniūnai, keliaudami po Italiją, klausysis paskaitų. Tai esą kelionę organizavusios bendrovės reikalas.

S.Dagys minėjo, kad kai seniūnai ir savivaldybių administracijų darbuotojai grįš iš kelionės, centras jiems išrašys pažymėjimus, bylosiančius apie pakeltą kvalifikaciją.

LŽ kalbintas Lietuvos seniūnų asociacijos direktorius Petras Pranas Gestautas teigė, kad minėta kelionė seniūnams bus labai naudinga, mat daugelis jų jau susipažinę su bendruomenių veikla Vokietijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Skandinavijos šalyse. „Grįžę jie papasakos ir pasidalys įgytomis žiniomis su daugiau kaip 500 Lietuvos seniūnų. Manau, kad tokia patirtis tikrai visiems naudinga”, – įsitikinęs P.Gestautas.

Apie pinigus – puse lūpų

Bendrovė „Pegaso kelionės” savo tinklalapyje skelbė, kad kelionė į Italiją kiekvienam asmeniui kainavo 1575 litus. Tačiau į šią sumą neįtrauktos bilietų kainos į kai kuriuos turistų itin lankomus objektus ir išlaidos maistui. Teigiama, kad šie poreikiai iš kiekvieno pareikalaus apie 100 eurų (345 litus). Tačiau už kieno lėšas į labiau pažintinę-kultūrinę, nei kvalifikacijos kėlimo kelionę išvyko seniūnai, niekas atvirai kalbėti nenorėjo.

P.Gestautas LŽ tikino, kad dalį seniūnų kelionei reikalingų lėšų skyrė savivaldybės, o dalį išlaidų dengė patys seniūnai. „Čia kaip kas susitarė”, – aiškino Lietuvos seniūnų asociacijos direktorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.