Užsienietis įtariamas tuštinęs sąskaitas

Teisėsaugininkams įkliuvo užsienietis, kuris įtariamas Lietuvoje su padirbtomis mokėjimo kortelėmis tuštinęs bankų sąskaitas.

Didžiosios Britanijos pilietis iš bankomato besisavinantis pinigus sulaikytas Kaune užvakar apie 23 valandą. Kauno policijos teigimu, 32-ejų Londone gyvenantis tamsaus gymio vyras buvo sulaikytas prekybos centre „Savas”. Tuo metu jis iš „DnB NORD” banko bankomato, spėjama, kad su padirbtomis kortelėmis, išiminėjo pinigus. Policijai apie galimą neteisėtą veiklą pranešė minėto banko atstovai. Pas netrukus sulaikytą vyrą rastos 28 suklastotos banko mokėjimo kortelės „Tuxedo blue diamond” ir 1300 litų. Be to, policijos pareigūnams su sulaikytuoju nesisekė susikalbėti angliškai, nes Londono gyventojas beveik nekalba šia kalba. Manoma, kad jis kilęs iš kažkurios Azijos valstybės. Įvykį tiriantys Dainavos policijos komisariato pareigūnai kol kas nekomentuoja, iš kur vyriškis turi tiek galimai padirbtų banko kortelių.

Pastaruoju metu nusikaltimai elektroninėje erdvėje įgauna vis didesnį pagreitį. Ne vieną Lietuvoje veikiantį banką tai paskatino imtis papildomų saugumo priemonių – nuolat vaizdo kameromis stebėti bankomatus, greičiau reaguoti į iškylančius pavojus. Bankų atstovai neslepia, kad sukčiai vis dažniau naudojasi suklastotomis kortelėmis. Kol kas bankų atstovai neturi vieningos nuomonės, kas ir kokiu tikslu neseniai iš gyventojų už 400 litų pradėjo supirkinėti tuščias bankų mokėjimo korteles. Tokio turinio pranešimais Vilniuje išmarginta ne viena skelbimų lenta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.