A.Poviliūnas: „Turime džiaugtis tokiu derliumi”

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas, vertindamas mūsų sportininkų pasirodymą Pekino olimpinėse žaidynėse, itin dažnai vartojo žodį „super”.

– Kaip vertinate mūsų sportininkų pasirodymą šiose žaidynėse?

– Tai yra superpasirodymas. Tik gaila, kad krepšininkams nepavyko papildyti Lietuvos olimpiečių medalių kolekcijos. Bet Pekine mūsų sportininkai pasirodė fantastiškai. Jeigu mes Lietuvoje galėtume visi būti tokie draugiški, padėtume vienas kitam taip kaip čia, Kinijoje, nebūtų jokių problemų. Lietuvoje yra problemų dėl politinių interesų, o čia, Kinijoje, lietuviai buvo viena olimpinė šeima.

– Yra medalių, kurie nebuvo planuoti. Kaip tai galima paaiškinti?

– Sidabrą iškovojusi buriuotoja Gintarė Volungevičiūtė tikrai nebuvo nurašyta. Aš asmeniškai jai planavau medalį. Ji šaunuolė. Sakiau, kad tai yra mūsų juodasis arkliukas, kuris gali ką nors laimėti. Jei atvirai – mintyse jai planavau netgi olimpinį aukso medalį.

Mums labai malonu, kad mūsų penkiakovininkai laimėjo iškart du medalius. Džiugu, kad medalių iš viso turime penkis.

– Medalių derlius puikus. Bet pasakykite, kurios sporto šakos sportininkai jus nuvylė ar nepateisino vilčių?

– Sunkus klausimas. Nesakyčiau, kad esu įsitikinęs visu šimtu procentų, bet nuvylė mūsų dviračių sporto atstovai. Norėjau, kad medalininke taptų Simona Krupeckaitė. Ji galėjo iškovoti medalį. Bet sportas – nenuspėjamas dalykas.

Nė viena sporto šaka manęs nenuvylė. Lietuvos olimpiečių pasirodymu esu taip patenkintas, kad trūksta žodžių. Tai mums geriausios olimpinės žaidynės. Latviai, estai ir rusai, kurie mus vertina, sakė, kad mūsų sportininkų laimėjimai – super. Tad mes galime tik džiaugtis.

– Gal ne taip paklausiau. Norėčiau, kad ištartumėte pavardes sportininkų, kurie nuvylė.

– Negaliu sakyti, kad nuvylė, bet sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas galėjo pasiekti savo rezultatą. Jam reikėjo iškelti tik tam tikrą svorį. Boksininkas Jaroslavas Jakšto irgi galėjo būti prizininkas. Mes galime sakyti, kad mus tai nuvylė, bet supraskite – čia susirinko geriausi iš geriausiųjų. Bet jei ko nors nepadarė, ką mes galime padaryti? Mes turime džiaugtis lietuvių superpergalėmis.

– O mūsų moterys septynkovininkės?

– Manau, jų rezultatai geri. Susitikau su jomis, mergaitės buvo pasiryžusios siekti aukščiausių rezultatų. Jei jos kovotų tik tam, kad ką nors padarytų, kam to reikia? Esu jomis patenkintas. Jos yra šaunuolės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.