Ieškos bėgančių nuo mokyklos

Nepritekliuose skęstančios šeimos kartais sutaupyti bando vaikų sąskaita. Beveik kasmet prasidėjus mokslo metams uostamiestyje randama vaikų, kurie dėl šeimos skurdo nesiruošia lankyti mokyklos.

Jau šeštąjį kartą rengiama akcija „Visi į mokyklą” ragins klaipėdiečius pranešti apie mokyklos nelankančius vaikus.

Sunkiai besiverčiančias šeimas lankys socialiniai darbuotojai. Jie tikrins, ar visi mokyklinio amžiaus vaikai pasiruošę naujiems mokslo metams, ar turi reikiamų mokymosi priemonių. Ypatingas dėmesys bus skiriamas pradinukams. Jeigu reikės, socialiniai darbuotojai padės sutvarkyti reikiamus dokumentus dėl pašalpų nemokamam maitinimui ir mokyklinėms prekėms įsigyti.

„Dar nežinome, kiek vaikų neparuošti eiti į mokyklą. Lankysime šeimas, stebėsime,”– sakė Vaikų teisių apsaugos tarnybos vedėjos pavaduotoja Virginija Gelažnikienė.

Anot jos, blogai, kad nėra bendros apskaitos, iš kurios būtų aišku, kiek kiekvienais metais į mokyklas turi ateiti vaikų.

Klaipėdoje yra 313 šeimų, priklausančių socialinės rizikos grupei. Jose auga 500 vaikų. Socialinės rizikos šeimų įskaitoje yra 35 būsimieji pirmokai. Beveik šimtu daugiau yra pradinukų. Dar keturi šimtai yra penktų–dvyliktų klasių mokiniai. Visiems jiems reikalinga parama.

Pasak V.Gelažnikienės, dažniausiai vaikai nelanko mokyklos dėl sunkios šeimos materialinės padėties. Tokios šeimos neturi pinigų nupirkti vaikams reikalingų mokyklinių reikmenų, sportinės ar kitokios aprangos.

Ji tvirtino, kad pastaraisiais metais uostamiestyje pasitaiko vis mažiau visiškai mokyklos nelankančių vaikų.

„Kiekvienais metais akcija „Visi į mokyklą” padeda išsiaiškinti bent kelis į mokyklą neinančius vaikus. Gyventojai skambina mums ir praneša apie tokius vaikus. Net ir vienas atvestas į mokyklą būsimas mokinukas byloja apie pavykusią akciją”,– kalbėjo V.Gelažnikienė.

Per akciją, kuri tęsiasi iki spalio 25 dienos, kviečiama paremti vaikus mokyklai reikalingais daiktais ir pinigais. Pernai klaipėdiečiai paaukojo per 64 000 litų. Paramos sulaukė maždaug tūkstantis uostamiesčio vaikų.

Akcija „Visi į mokyklą”

Nuo rugpjūčio 25 iki spalio 25 dienos skelbiama akcija „Visi į mokyklą”. Pagrindinis akcijos tikslas – užtikrinti, kad visi mokyklinio amžiaus sulaukę vaikai laiku pradėtų lankyti mokyklą, o nelankantys būtų sugrąžinti į ją. Akcijos organizatoriai ragina pedagogus, namų valdų darbuotojus, medikus ir visus miesto gyventojus informuoti apie žinomus mokyklos nelankančius vaikus Vaikų teisių apsaugos tarnybą tel.: 41 22 83, 42 19 85 arba Šeimos ir vaiko gerovės centrą tel.: 41 21 45, 41 22 85.

Į mokyklas sugrąžintų vaikų skaičius:

2001 m. – 43

2002 m. – 36

2003 m. – 16

2004 m. – 7

2005 m. – 11

2006 m. – 2

2007 m. – 9

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.