Pavojus! Nuodijami rusakalbiai!

Rusijos laikraštyje isterija: suomiai nuodija Estijos rusus!

Suomijos humanitarinės pagalbos organizacijos ilgą laiką siuntė į Estiją produktus, kurių galiojimo laikas pasibaigęs. Dėl to didžiausias skandalas kilo Rusijoje. Jos žiniasklaida suskubo paskelbti, kad „rusiški Estijos rajonai nuodijami pašvinkusiais produktais”.

Suomijos organizacijos tą maistą, kurį nusiuntė į Estiją, gavo iš prekybos centrų „S-Kauppa” ir „K-Kauppa”. Šie tinklai neva kas mėnesį atiduoda tūkstančius kilogramų sugedusių produktų labdaros organizacijoms, o paskui visa tai iškeliauja į Estiją. Suomijoje už tokių produktų platinimą galima gauti ne tik milžinišką baudą, bet ir pakliūti į kalėjimą.

Kol kas nei Suomijos, nei Estijos teisėsaugininkai šios informacijos nepatvirtino. Tai paskelbęs leidinys „Rossijskaja gazeta” rėmėsi suomių „Aamulehti”, tačiau sugedusius produktus siuntusių organizacijų neįvardijo. Nepateikė ir įrodymų, kad tie produktai buvo netinkami.

Leidinys rašo, jog sveikatai pavojinga labdara buvo siunčiama „pirmiausia į tuos Estijos regionus, kuriuose vyrauja rusakalbiai gyventojai”. Tie rajonai taip pat neįvardijami. Šios žinios sukėlė Estijoje gyvenančių rusakalbių „pasipiktinimo audrą”, tačiau „Rossijskaja gazeta” nenurodo nė vieno konkretaus žmogaus, kuris būtų gavęs tokią nekokybišką labdarą.

„Nieko nežinau apie tokių produktų tiekimą. Jei jie pasiektų miestą, man tai būtų žinoma”, – pareiškė Narvos vicemeras socialiniams reikalams Aleksandras Liudvigas. Narvoje gyvena daug rusų, Kohtla Jarvėje – taip pat. Pastarojo miesto socialinių reikalų vadovė Viktorija Gončarova, bendradarbiaujanti su Suomijos humanitarinėmis organizacijomis, patvirtino, kad jie gauna labdaros iš gretimos šalies, tačiau daugiausia – drabužių.

Rusijos laikraštis, remdamasis nežinomais ekspertais, spėja, kad humanitarinė pagalba nepasiekia skurdžiausių gyventojų, esą ji parduodama Estijos parduotuvėse.

Estijos rusų tėvynainių sąjungos pirmininkas Sergejus Sergejevas jau baiminasi, jog nekokybiška maisto labdara pakirs rusakalbių sveikatą. „Neleistina, kad Europos Sąjungoje vyktų tokie baisūs dalykai. Už šias machinacijas reikia griežtai bausti. Tokia padėtis turi būti pamoka Estijos valdžiai. Ji privalo kontroliuoti užsienio humanitarines organizacijas ir atidžiai stebėti, kokia produkcija pasiekia gyventojus”, – aiškino pirmininkas.

Pasak S.Sergejevo, humanitarinė pagalba Estijoje labai prastai organizuojama. „Maisto produktai vargšams dalijami juos žeminančiu būdu ir mažai kuo skiriasi nuo tokių dalijimų kur nors Irake. Nuskurdę pensininkai priversti stovėti ilgiausiose eilėse ir net peštis dėl dešros gabalo, kuris, kaip paskui paaiškėja, jau pašvinkęs”, – kalbėjo jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

7 atsiliepimai į "Pavojus! Nuodijami rusakalbiai!"

  1. linas

    eiliniai rusu nacionalistu kliedesiai…kas juokingiausia-pacioj rusijoj tuo ir patikes

  2. tai taip

    o aš tikiu.Net mūsų parduotuvėse parduodama prekės ant galiojimo ribos,o labdara tuo labiau.

  3. Vilius

    galetu ir lt rusakalbius apmazint 😀 , geda man del tu slyksciu kitatauciu

  4. To tai taip

    Galima pagalvoti, kad labdarą tai jau tik rusakalbiai ir gauna.

  5. jo

    Rusai jau isterikuoja-tai tiesiog apgailėtina.

  6. Juozas

    Tai jau puolimas ir prieš Pabaltijį prasidėjo?!!! KGB-šninkai davė komandą savo žirinovskininkų spaudai pulti. Taip bukai gali pulti tik iš protelio išėję, labai ginkluoti nusikaltėliai. Deja, tai kartojasi Stalino-Lenino politika. Nieko naujo mūsų kaimynų valdžių galvelėse.

  7. grazus

    o ko tie rusakalbiai i motina tevyne Rusija nesikrausto gyvent, kad jiems taip blogai Estijoj? Rusijoj gaus kalnus aukso tik atvyke, ir jokios labdaros jiems nereiks, nereiks tada ir rekt visa gerkle, kad juos nuodija… ir gyvens sotus ir laimingi ilgai ir dziaugsmingai… ko jiems ir linkiu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.