Darbas vasarą – kojomis ant stalų

Beveik neabejojama, kad kylant temperatūros termometro stulpeliui, darbuotojų darbo našumas leidžiasi žemyn. Laimei, dauguma darbdavių tai supranta ir kartu su savo samdiniais gyvena atostogų nuotaikomis.

Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas LŽ pripažino, kad atostogų nuotaikų dvelkimas darbo aplinkoje nėra blogas reiškinys vasaros metu. „Tai sezoniška, tokiu metu atostogauja didžioji dalis darbuotojų, vadovų, verslo partnerių, todėl darbo krūvis sumažėja savaime”, – kalbėjo jis. Pasak darbdavių atstovo, kovoti su tuo ir versti darbuotojus dirbti našiau šiltuoju vasaros metu nėra geriausias darbdavių sprendimas. „Geriausia tiesiog džiaugtis, kad darbuotojų nuotaikos yra geros ir jie su malonumu atlieka savo darbą laukdami dar malonesnių atostogų”, – vasariškos nuotaikos pagautas dėstė pašnekovas.

LŽ pakalbintas logistikos vadybininkas Tomas Juškys pažymėjo, kad šiuo metu visų jo kolegų darbo pajėgumas yra sumažėjęs, tačiau ne dėl vasaros, o dėl kritusio darbo krūvio, t. y. gabenamų sausuma krovinių skaičiaus. „Tačiau nejaučiame jokio direktoriaus spaudimo verstis per galvas. Jis pats net mūsų užklausia ką veikiam laisvalaikiu, kur planuojam atostogauti, o sugrįžusių iš atostogų įspūdžių ir pats mielai pasiklauso, pats parodo savo atostogų nuotraukas. Turime net tradiciją, jeigu atostogaujame svečioje šalyje – būtinai parvežame kažką iš tradiciško maisto ar gėrimų ir į darbovietę. Po to sėdim, skanaujam, dalijamės įspūdžiais. O tai net padeda produktyviau dirbti, stiprina santykius tiek tarp vadovo, tiek tarp bendradarbių”, – pasakojo vaikinas. Pasak jo, žiemą tam dėmesio yra skiriama išties mažiau, nes ir darbo būna daugiau.

Kitas LŽ kalbintas darbdavys, samdantis informacinių technologijų specialistus, išdėstė griežtesnę nuomonę šiuo klausimu. „Suprantu, kad vasara – atostogų metas ir visi gyvena jų nuotaikomis. Aš pats darbe ilgiau neužsibūnu, tačiau savo darbą atlieku, todėl toleruoju tuos, kurie padarę savo užduotis pasiprašo anksčiau išleidžiami iš darbo. Tačiau pykstu ant tokių darbuotojų, kurie visą darbo dieną prasėdi susidėję koja ant kojos nieko neveikdami, arba tik imituodami, kad dirba, nors jokio produkto nesukuria ir lygiai 17 val. dumia pro duris. Aš juos samdau ne sėdėti, o dirbti, ir nesvarbu – tai žiema, ar vasara”, – emocingai dėstė pašnekovas, nepanoręs skelbti savo pavardės. Pasak jo, paprastai tinginiauti darbuotojai pradeda prieš atostogas, sunkiai įsivažiuoja į darbus ir po jų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.