Suimtus politikus vargina kamerų sienos

Šiandien Šiaulių apygardos teismas turėtų skelbti, ar paleisti į laisvę mėnesiui suimtus du kyšininkavimu įtariamus Šiaulių miesto politikus Romaną Čokovą ir Igorį Strupeikį.

Liepos 2-ąją žemesnės instancijos teismo sprendimu abu politikai buvo suimti mėnesiui. Jie įtariami šimtatūkstantinio kyšio reikalavimu. Netrukus sulaikytieji apskundė jiems pritaikytą kardomąją priemonę. Šiandien po pietų jau bus aišku, ar politikams bus nuimti antrankiai.

Neigia kaltę.
Kyšininkavimu stambiu mastu įtariami Šiaulių miesto tarybos nariai R.Čokovas ir I.Strupeikis iškart po sulaikymo buvo išbraukti iš savo partijų sąrašų. Tačiau jie iki šiol yra visateisiai miesto tarybos nariai. Po suėmimo partijos „Tvarka ir teisingumas” ir Tėvynės sąjunga-Krikščionys demokratai puolė skalbti savo marškinius – panaikino suimtųjų narystę partijose. Be to, I.Strupeikis išmestas ir iš Etikos komisijos pirmininko pareigų.

Mėnesiui suimti politikai neigia savo kaltę ir tvirtina, kad buvo suimti neteisėtai. Anot politikų advokatų, norint suimti, reikėjo pateikti įrodymų dėl įvykdyto nusikaltimo. Suimtieji siekia, kad aukštesnės instancijos teismas panaikintų Šiaulių apylinkės teismo sprendimą dėl suėmimo. Reikalaujama kardomąją priemonę – suėmimą – atšaukti.

Įklampino sklypas

Į vakar vykusį posėdį R.Čokovas atvyko savo noru, tačiau su antrankiais. I.Strupeikis teismo salėje nepasirodė. Specialių tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą, tvirtina, kad būdami laisvėje politikai galėtų daryti įtaką tyrimui.

Pareigūnai teigia nustatę, kad abu Šiaulių miesto politikai šiemet nuo balandžio 13-osios iki birželio 12-osios reikalavo atlygio iš vieno verslininko už tai, kad būtų patvirtintas Pavasario gatvėje esančio komercinės paskirties 4 hektarų sklypo detalusis planas ir jis taptų tinkamas gyvenamiesiems namams statyti.

STT duomenimis, už miesto tarybos sprendimui daromą įtaką iš verslininko reikalauta šimtatūkstantinės sumos. LŽ duomenimis, iš pradžių siekta kišenes prisikimšti ketvirčiu milijono litų, tačiau vėliau nusileista iki 160 tūkstančių.

Minėtojo sklypo padėtis kol kas neaiški. Sprendimas dėl jo detaliojo plano Šiaulių miesto tarybos posėdžiuose buvo tris kartus atidėtas. Teisėsaugininkai tvirtina, kad apie kyšio reikalavimą pranešė pats valdininkų terorizuojamas verslininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.