Šventes aptemdė netektys

Ilgasis šventinis savaitgalis ir šįkart neapsiėjo be nelaimių. Viena po kitos pasipylusias žmonių netektis gaubia paslaptis.

Pasiglemžė bangos

Uostamiesčio gelbėtojai vakar iki pavakarių nesėkmingai bandė surasti naktį į sekmadienį Kuršių mariose pradingusį vyrą.

Iš Latvijos į Klaipėdą pas brolį savaitgaliui atvykęs Valentinas Popovas dingo žūklės prie Kiaulės Nugaros metu. Pareigūnai įtaria, kad 59 metų vyras nuskendo iškritęs iš valties. Dviem metais vyresnis dingusiojo brolis Aleksandras Popovas dienraščiui teigė nesuvokiantis, kaip įvyko nelaimė.

„Žvejojome trise. Mums besikalbant Valentinas staiga iškrito iš valties ir paniro. Ieškojome valandą, bet neradome. Gal broliui staiga pasidarė bloga?” – svarstė šoko ištiktas vyras.

Apie nelaimę vyrai pranešė policijai. Vakar rytą mariose dingusiojo ieškojo Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai ir narai. Vakare gelbėtojai į paiešką išsirengė dar kartą.

„Smarki srovė kūną galėjo nuplukdyti toliau. Ieškoti buvo nelengva ir dėl prasto matomumo. Marios didelės, neturime tiek daug narų. Jeigu orai nepagerės, teks laukti, kol bangos iškels kūną į paviršių”, – aiškino tarnybos vyresnysis specialistas majoras Juozas Vintilas.

Iškrito iš penkto aukšto

Savižudybė arba nelaimingas atsitikimas. Paslaptimi kol kas lieka ir jaunos moters mirtis.

Vakar naktį iš I.Simonaitytės gatvės 17 namo penktame aukšte esančio buto balkono iškrito 38 metų klaipėdietė. Moteris patyrė sunkius kūno sužalojimus. Medikams jos nepavyko išgelbėti.

Klaipėdietė mirė greitosios pagalbos automobilyje. Policijos pareigūnai aiškinasi, ar moteris iškrito per balkoną, ar iššoko pati.

Penktadienio vakarą į Klaipėdos vaikų ligoninę atvežtas sunkiai sužalotas dvejų metų berniukas, kuris iškrito pro langą iš antrojo aukšto. Medikai vaikui diagnozavo kaukolės lūžius bei galvos smegenų sukrėtimą.

Tą pačią dieną Turistų gatvėje esančiuose Sutrikusio vystymosi kūdikių namuose rastas gulintis lovelėje negyvas devynių mėnesių kūdikis. Pareigūnų teigimu, berniukas sirgo sunkia liga.

Šeštadienio rytą į Klaipėdos universitetinę ligoninę iš Baltijos prospekto 22 namo kiemo atvežtas 51 metų vyras, gyvenantis Debreceno gatvėje. Medikai jam diagnozavo galvos sumušimą, kraujo išsiliejimą į smegenis. Vyras gydomas Reanimacijos skyriuje. Spėjama, kad jis galėjo būti sumuštas.

Santykius aiškinosi kumščiais

Ilgąjį savaitgalį Palangą užplūdo minios poilsiautojų. Beveik visi kambariai viešbučiuose buvo užimti.

„Žmonių pas mus, palyginti su ankstesniaisiais savaitgaliais, užsuko daugiau. Sezonas įsibėgėjo. Žmonės ilgesniam laikui apsistoja”, – tvirtino Turizmo centro vadybininkė Alma Galbuogienė.

Per tris dienas užregistruoti 126 pranešimai apie įvairias nusikalstamas veikas. Pareigūnams teko malšinti įkaušusių, įsisiautėjusių, santykius kumščiais besiaiškinančių jaunuolių aistras.Užregistruotas ir 171 kelių eismo įvykis. Dažniausiai į kurortą poilsiauti atvykę vairuotojai nepaisė kelio ženklų, transporto priemones statė neleistinose vietose.

Išaiškinti ir devyni neblaivūs vairuotojai. Vienas iš jų sukėlė avariją. Žmonės nenukentėjo.

Savaitgalio metu pavogtas ir senas automobilis „Opel Record”. Spėjama, kad jį pasisavino pasivažinėti sugalvoję jaunuoliai. Kitai transporto priemonei chuliganai išdaužė langų stiklus.

„Darbo savaitgalį tikrai buvo. Sunkiausia – paskutinė para, sulaukėme net 84 pranešimų”, – dėstė Palangos viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Algimantas Domarkas.

Didelių neramumų pavyko išvengti gelbėtojams. Pasak Palangos vandens motociklų sporto klubo prezidento Jono Pirožniko, savaitgalį jokių incidentų nebuvo.

Susidarė automobilių spūstys

Vakar po pietų iš pajūrio išvažinėjantys poilsiautojai neišvengė automobilių spūsčių. Kelių kilometrų ilgio transporto priemonių eilės susidarė ties Gargždais.

Automobilių spūstys kilo, nes prie viaduko į Vėžaičius dėl kelio darbų buvo paliktas autostrados susiaurėjimas. Transporto priemonės iš dviejų austostrados juostų turėjo persirikiuoti į vieną.

Į spūstį patekę vairuotojai piktinosi ne tik dėl savo užkaitusių mašinų variklių, bet ir dėl to, jog nors susiaurėjimas ir buvo paliktas – jokie kelio remonto darbai nevyko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.