Atstatyta dauguma „nulaužtų” lietuviškų tinklapių

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) teigia, kad jau atstatyta dauguma užsienio interneto įsilaužėlių per pastarąsias dienas sugadintų lietuviškų interneto svetainių.
Tačiau informacijos, iš kurios šalies vyko atakos, RRT kol kas neturi ir abejoja, ar ją iš viso pavyks gauti.

„Negaliu pasakyti procentais, tačiau realiai atstatyta jau dauguma sugadintų svetainių. Neveikia tik kai kurios jų, turinčios sudėtingesnes sistemas, pavyzdžiui, Socialdemokratų partijos ar Palangos savivaldybės svetainės”, – BNS sakė Ryšių reguliavimo tarnybos Tinklų ir informacijos saugumo skyriaus vyriausiasis specialistas Sigitas Jurkevičius.

Jo teigimu, tyrimas gali užtrukti kelias dienas arba gali ilgai užsitęsti. Neatmetama galimybė, kad atakos iniciatoriai iš viso nebus išaiškinti.

Įsibrovėliai svetaines atakavo per vadinamuosius „proxy” serverius, kurie užtikrina anonimiškumą.

„Nustatėme, kad atakos vykdytos iš „proxy” serverių, esančių Vokietijoje. Todėl kreipėmės į kolegas šioje šalyje prašydami pateikti daugiau duomenų. Dabar laukiame atsakymo”, – teigė S.Jurkevičius.

Interneto įsilaužėliai iš užsienio šalių per kelias pastarąsias dienas įsibrovė ir buvusios Sovietų Sąjungos simboliais „papuošė” daugiau nei 300 lietuviškų tinklalapių – tuos, kurie turėjo mažiausią apsaugą.

Svarbiausių šalies institucijų – Seimo, Vyriausybės, prezidentūros – svetainių veikla nesutriko.

Tai vienas didžiausių incidentų lietuviškoje interneto erdvėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.