Prancūzų kariams per atvirų durų dieną demonstruojant amuniciją buvo sužeista 17 žmonių

Prancūzų kariams sekmadienį per atvirų durų dieną šaudant tikromis, o ne tuščiomis kulkomis, buvo sužeista 17 žmonių, tarp jų – vaikas, kurio būklė kritinė, pranešė regiono pareigūnai.
Per incidentą, kurio detalės vėlai sekmadienį dar nebuvo aiškios, sužeista 15 civilių asmenų ir du kareiviai.

Jūrų pėstininkų parašiutininkai lankytojams demonstravo įkaitų vadavimo pratybas, sakė pareigūnai. Liudininkai pasakojo, kad incidentas įvyko kelios minutės prieš 18 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku kareivinėse netoli Karkasono šalies pietvakariuose, kurios visą savaitgalį buvo atviros visuomenei.

Keturi žmonės buvo sužeisti sunkiai, du iš jų yra kritinės būklės. Be to, tarp sužeistųjų iš viso yra penki vaikai.

Po „nesuvokiamų scenų” į įvykio vietą atvyko penki sraigtasparniai, 11 ugniagesių pirmosios pagalbos mašinų ir dvi medikų greitosios pagalbos mašinos.

Vienas karys sulaikytas, tačiau kol kas nepaaiškinta, kodėl į ginklus buvo įdėti ne tie šoviniai.

„Svarstomos visos hipotezės”, – vėlai sekmadienį sakė nacionalinės policijos atstovas, kuris pridūrė, kad ginklai „paimti ir užrakinti”.

Pulkininkas Benoit Royalis (Benua Ruajalis), armijos informacijos padalinio vadovas, sakė, kad tarp sužeistųjų yra nemažai kariškių šeimų narių.

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) nekantriai laukia aukščiausio lygio kariškių tyrimo rezultatų, sakoma jo pareiškime.

Pasak N.Sarkozy jis „drauge su šeimomis jaučia skausmą, kurį sukėlė ši tragedija”. „Pirmiausia galvoju apie aukas. Bus skirta viskas, kad jais būtų pasirūpinta”, – pažymėjo jis.

Odo regiono, kuriame yra Karkasonas, aukšto rango pareigūnas Bernard’as Lemaire’as (Bernaras Lemeras) sakė, jog tyrėjai mano, kad mirtinos kulkos buvo įdėtos per klaidą.

„Keliamas toks klausimas: „Ar kariai atliko nusikalstamus veiksmus, ar ne?”, – sakė jis. – Kol kas niekas į tai negali atsakyti, bet dirbama su teorija, (kad tai buvo) klaida”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.