Buvusiam VSD vadovui M.Laurinkui – nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus rangas

Buvusiam Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovui, Lietuvos ambasadoriui Ispanijoje Mečiui Laurinkui Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus suteikė nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus diplomatinį rangą.
Šalies vadovo dekretas buvo pasirašytas trečiadienį atsižvelgus į užsienio reikalų ministro Petro Vaitiekūno teikimą. Prezidento spaudos tarnyba apie šį prezidento dekretą nepranešė.

Tai yra aukščiausias diplomatinis rangas, jis skiriamas iki gyvos galvos. Pagal Diplomatinės tarnybos įstatymą, nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus diplomatinis rangas suteikiamas asmeniui, sėkmingai išdirbusiam parengiamąjį laikotarpį. Paprastai jis suteikiamas po 4 metų, jei diplomatas neturi tarnybinių nuobaudų.

Kartu su M.Laurinkumi, analogiškas diplomatinis rangas suteiktas ir nuolatinio atstovo Europos Sąjungoje pavaduotojui Kęstučiui Jankauskui bei ambasadoriui Šveicarijoje Vytautui Petrui Plečkaičiui.

Pats M.Laurinkus BNS sakė, kad šis procesas yra natūralus, nes toks rangas paprastai suteikiamas įgijus tam tikrą diplomatinio darbo patirtį ar už nuopelnus.

Dabartinis ambasadorius Ispanijoje taip pat patvirtino, kad neilgai trukus baigs savo darbą šioje Pietų Europos šalyje ir „ambasadoriauti” vyks į Gruziją.

Pasak M.Laurinkaus, jo kandidatūrą jau patvirtino Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK), palaiminimą turėtų duoti ministrų kabinetas.

Dirbti Ispanijon M.Laurinkus buvo paskirtas 2004 metais. Diplomatinę karjerą jis pradėjo po to, kai Lietuvoje apkaltos tvarka iš posto buvo atstatydintas prezidentas Rolandas Paksas, o apkaltos medžiaga buvo surinkta VSD vadovaujant M.Laurinkui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.