Premjeras neskuba teikti prezidentui sveikatos apsaugos ministro atsistatydinimo pareiškimo

Premjeras Gediminas Kirkilas neskuba teikti prezidentui sveikatos apsaugos ministro Rimvydo Turčinsko atsistatydinimo pareiškimo ir sako dėl visko tarsiąsis su šalies vadovu.
„Yra tam tikra tvarka, dešimt dienų – pateiksiu”, – lakoniškai į žurnalistų klausimus ketvirtadienį atsakinėjo premjeras.

Paklaustas, ar siūlys R.Turčinskui laikinai eiti pareigas, G.Kirkilas sakė tarsiąsis su prezidentu, tačiau į klausimą, ar realus variantas šalies vadovo nepasitikėjimo sulaukusiam ministrui ir toliau vadovauti ministerijai, tik jau laikinai, atsakė nematąs čia „nieko blogo”.

„Nematau čia nieko blogo. Jis jau parašęs atsistatydinimo raštą, gali ir R.Turčinskas, gali ir kitas ministras (eiti pareigas – BNS), yra įvairių variantų. Tarsiuosi su prezidentu. Kodėl jis negali būti laikinuoju?”, – ketvirtadienį sakė premjeras.

Sveikatos apsaugos ministras R.Turčinskas apie atsistatydinimą pranešė praėjusį trečiadienį. Prieš tai prezidentas Valdas Adamkus pareiškė, kad jo netenkina R.Turčinsko pasiaiškinimai dėl priimamų sprendimų ir padėties ministerijoje bei jai pavaldžiose įstaigose.

Prezidentas praėjusią savaitę nekomentavo, ar besitraukiantis sveikatos apsaugos ministras R.Turčinskas galėtų toliau laikinai eiti savo pareigas. Pasak šalies vadovo, šiuos klausimus turi spręsti pats ministras bei ministrų kabinetas, tačiau kartu šalies vadovas iškėlė retorinį klausimą, ar R.Turčinskas gebės efektyviai dirbti esant jam išsakytiems kaltinimams.

R.Turčinskui buvo priekaištaujama, kad jo paskirta Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) viršininkė Aurelija Kulčickienė-Gutienė įsivėlė į korupcijos skandalą. Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT)pateikus įtarimus piktnaudžiavus tarnybine padėtimi ir padarius finansinių pažeidimų, ji buvo nušalinta nuo pareigų.

Be to, daug abejonių sukėlė R.Turčinsko įsakymas perduoti Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialą privačiai uždarajai akcinei bendrovei „Kraujo donorystės centras”. Dėl šio sprendimo ministras pripažino klydęs ir minėtą įsakymą jau atšaukė.

Ministras taip pat kaltinimas, kad jo vadovaujama ministerija galimai didesnėmis nei rinkos kainomis nupirko greitosios pagalbos automobilius.

R.Turčinską, kuris yra ir Seimo narys, į Vyriausybę buvo delegavusi Pilietinės demokratijos partija, tačiau pernai gegužę jis perėjo į socialdemokratų frakciją.

R.Turčinskas yra penktasis ministras, pasitraukęs iš socialdemokrato G.Kirkilo vadovaujamos Vyriausybės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.