Buvęs Lenkijos ambasadorius Lietuvoje stos prieš teismą

Buvęs Lenkijos vidaus reikalų viceministras ir buvęs Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Janas Widackis (Janas Vidackis), kuris dabar yra Seimo narys ir žinomas advokatas, stos prieš teismą, pranešė naujienų agentūra PAP.
Varšuvos apeliacinis teismas atmetė Varšuvos apygardos teismo šių metų balandžio mėnesio nuosprendį gražinti kaltinamąjį aktą prokuratūrai papildomam tyrimui, nes, pasak gynėjų, kaltinamoji medžiaga yra nepilna ir remiasi daug kartų teisto recidyvisto parodymais.

Lenkijos apeliacinis teismas priėjo prie išvados, kad teismas galės papildyti kaltinamąją medžiagą proceso metu.

2007 metų vasarą Balstogės miesto prokuratūra apkaltino J.Widackį bandymu priversti liudininkus duoti klaidingus parodymus ir apsunkinti tyrimą. Už tai gresia penkeri metai laisvės atėmimo.

60 metų J.Widackis, kuris jau daug kartų jam pateiktus kaltinimus atmetė kaip nusikaltėlių bandymus jį apjuodinti, sako, kad tyrimas nuo pat pradžių buvo šališkas.

Tuo tarpu laikraštis „Gazeta Polska” aiškina, kad J.Widackis, kuris buvo Krzysztofo F. (Kšyštofo F.), pravarde „Bandzior”, advokatas, iš kalėjimo išnešdavo jo raštelius ir perduodavo Krzysztofo F. žmonai. Tai leisdavo jai keisti savo vyro gynybos taktiką.

Panašiai advokatas elgėsi ir nusikaltėlio, pravarde „Malizna”, atveju – vertė jį duoti melagingus parodymus savo bendrų atžvilgiu.

Kairiųjų ir demokratų atstovas J.Widackis yra Seimo specialiosios tyrimo komisijos, kuri turi įvertinti kai kurių valstybinių įstaigų veiklą, narys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.