Dėl Politkovskajos nužudymo apkaltinti trys vyrai, praneša tyrėjai

Dėl rusų žurnalistės ir Kremliaus kritikės Anos Politkovskajos nužudymo apkaltinti trys vyrai, bet tikrasis žudikas tebėra laisvėje, trečiadienį pranešė bylą tiriantys pareigūnai.
„Dėl šios žurnalistės nužudymo apkaltinti trys įtariamieji: Sergejus Chadžikurbanovas, Džabrailas ir Ibragimas Machmudovai”, – sakoma tyrėjų grupės pareiškime apie tyrimo pabaigą.

A.Politkovskaja prie savo namų Maskvos centre buvo nušauta 2006 metų spalio 7-ąją. Ši žmogžudystė sukėlė tarptautinės bendrijos pasipiktinimą, o žmogaus teisių gynimo grupės kaltino Rusijos valdžią tuo, kad žurnalistai nėra apsaugomi.

„Daug kartų sakiau, kad tai tik pirmoji bylos dalis, – sakė laikraščio „Novaja gazeta”, kuriame dirbo A.Politkovskaja, redaktoriaus pavaduotojas Sergejus Sokolovas, kurį cituoja „Interfax”. – Tai dar nesibaigė, bus antroji ir trečioji dalys”.

Įtariamas žudikas Rustamas Machmudovas tebėra laisvėje, sakė tyrimo grupės atstovė.

Dar vienas vyras, buvęs slaptosios tarnybos karininkas Pavelas Riaguzovas, šioje byloje buvo apkaltintas piktnaudžiavimu valdžia ir prievartavimu.

Tuo tarpu buvusiam čečėnų vietos vyriausybės pareigūnui Šamiliui Burajevui, kuris buvo areštuotas anksčiau, visi kaltinimai buvo panaikinti, sakė atstovė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.