V.Muntianas tebetvirtina: aš nekaltas

Generaliniam prokurorui paprašius Seimo panaikinti parlamentaro Viktoro Muntiano neliečiamybę, šis toliau ginasi nusikaltimo nedaręs ir tvirtina iš parlamento nesitrauksiąs.

Vakar Seimas sudarė Laikinąją tyrimo komisiją dėl sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį V.Muntianą. Už tokį sprendimą vienbalsiai balsavo 80 posėdyje dalyvavusių parlamentarų.

Iš 13 Seimo narių sudaryta komisija, vadovaujama teisininko parlamentaro Vidmanto Žiemelio, iki birželio 30-osios turės nuspręsti, ar pritarti vakar nuskambėjusiam generalinio prokuroro Algimanto Valantino prašymui panaikinti V.Muntiano neliečiamybę.

Šiuo metu Seimo socialdemokratų frakcijai priklausančiam politikui yra pareikšti įtarimai piktnaudžiavimo organizavimu ir dokumentų klastojimu.

Kreipėsi į Seimą

Kaip vakar iš Seimo tribūnos pranešė generalinis prokuroras, įtariama, kad V.Muntianas 2007 metų birželio-gruodžio mėnesiais organizavo valstybės tarnautojo – Kauno apskrities viršininko pavaduotojo Virginijaus Vizbaro – piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, siekdamas asmeninės naudos. Dėl to valstybė patyrė didelės žalos. Taip pat manoma, kad tuometinis Seimo pirmininkas organizavo dokumento – Kauno apskrities viršininko įsakymo – suklastojimą, bei vadovavo nusikalstamai veikai.

Generalinės prokuratūros atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl kyšininkavimo ir papirkimo įtarimai anksčiau buvo pareikšti keturiems asmenims. V.Muntianas iki šiol du kartus Generalinėje prokuratūroje buvo apklaustas kaip liudytojas.

Nesitrauks ir kandidatuos

Vakar V.Muntianas generalinio prokuroro prašymą išklausė Seimo salėje. Parlamentarams tariantis dėl tolimesnių veiksmų, buvęs Seimo pirmininkas LŽ tvirtino į situaciją reaguojantis normaliai.

„Aš į visus keliamus klausimus atsakiau, jie man jokia naujiena. Ką daugiau galiu pasakyti? Partijos kolegoms taip pat viską ne kartą pasakojau”, – aiškino V.Muntianas. Jis toliau kalbėjo esąs tvirtai įsitikinęs, kad visi jo veiksmai buvę teisėti.

V.Muntianas dar kartą pakartojo neketinąs atsisakyti Seimo nario mandato. Jis taip pat tvirtino nekeičiąs nuostatos kandidatuoti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Savo noru atsisakyti Seimo nario kėdės V.Muntianas buvo paragintas ir prieš parlamentarams pradedant svarstyti specialiosios komisijos sudarymą. Konservatorius Jurgis Razma, prisiminęs prieš ketverius metus skambėjusį vadinamąjį „Rubicon” juodosios buhalterijos skandalą, teiravosi V.Muntiano, ar šis neketinąs pasekti trijų parlamentarų, kurie patys atsisakė mandatų, pavyzdžiu.

„Toliau laikausi nuomonės, kad neteisėtų veiksmų nepadariau. Sutinku būti apklausiamas ir atsakinėti į visus man pateikiamus klausimus”, – pareiškė V.Muntianas.

Kaip žinoma, 2004 metų vasarą prokurorai kreipėsi į Seimą, prašydami panaikinti trijų parlamentarų, įtariamų gavus kyšius iš bendrovės „Rubicon” – socialdemokrato Vytenio Andriukaičio, socialliberalo Vytauto Kvietkausko ir Tėvynės sąjungos atstovo Arvydo Vidžiūno – neliečiamybę. Seimas prokurorų prašymą atmetė, tačiau šie parlamentarai atsisakė mandatų.

Nepalankūs vertinimai

Šį kartą tyrimą atliksiančios parlamentinės komisijos ir viso Seimo nuomonė gali būti kitokia, nei prieš ketverius metus. Kai kurie parlamentarai jau vakar tvirtino, kad Seimas pasimokė iš tos istorijos ir prieš rinkimus negins nusikaltimo padarymu įtariamo kolegos.

V.Muntianą Pilietinės demokratijos partijos pirmininko poste pakeitęs parlamentaras Algimantas Matulevičius vakar LŽ sakė, kad, jo nuomone, buvęs lyderis, kol vyksta tyrimas, turėtų sustabdyti narystę partijoje.

Pakankamai griežtai V.Muntiano atžvilgiu nusiteikę ir socialdemokratai, kurių parlamentinės frakcijos nariu jis dabar yra. Socialdemokratai žada artimiausiu metu surengti frakcijos posėdį ir svarstyti, ar V.Muntianas gali likti tarp jų.

Imtis ryžtingų veiksmų ir pačiam atsistatydinti V.Muntianui pataria ir vienas socialdemokratų lyderių, panašioje situacijoje buvęs V.Andriukaitis. „Jei žmogus nekaltas, jis turi atsistatydinti ir eiti drąsiai pakelta galva. Aš ir dabar džiaugiuosi, kad taip padariau, nes per tyrimą paaiškėjo buvę klastojimai. Priešingu atveju vertinimai, taip pat ir frakcijos, turi būti kitokie”, – LŽ sakė dėl korupcijos skandalo išteisintas V.Andriukaitis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

2 atsiliepimai į "V.Muntianas tebetvirtina: aš nekaltas"

  1. as zinau

    jis tikrai nekaltas,ko pristojote ir neduodate visagaliui ramiai gyventi?

  2. Pries apgaulinga valdzia ir teisejus.

    Ka cia renkate po viena, kada REIKIA VISUS MESTI LAUK IS VALDZIOS. Ko gero Muntianas yra padares ” klaida „, kur kas nenusikaltima. Jo didziausias nusikaltimas yra, budamas pirmininko poste paliete TEISEJUS. kAS TURETU BUTI NAGRINEJAMI, TAI BRAZAUSKAS, PRUNSKIENE, JURSENAS, VALONIS, LANSBERGIS, USPASKYHAS,KIRKELAS, OLEKAS IR TIE KOMUNISTAI KURIEMS BRAZAUSKAS DAVE DEPLOMATU DARBUS IR DAUGYBE KITU, KURIE DAR TUO TARPU SEDI VALDZIOJE.
    ALGIMANTAS VALENTINAS TIKRIAUSIAI YRA IKURES TEISEJU PARTIJA, KAD TAPTU NEPALIECIAMI. NA, O GAL NORI ATSILYGINTI UZ GRAZINTAS ALGAS. KO TIKRAI NEESATE VERTI.VAZIUOKITE I UZSIENI PASIMOKINTI; KAS YRA TEISEJAS…..LIETUVOJE AUKSCIAUSIAS LAIKAS PAKEISTI 99% VALDZIOS IR VISUS TEISEJUS. GANA JUSU ZAIDIMU…..!!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.