LKL klubuose – darbymetis

Lietuvos krepšinio komandos intensyviai rikiuoja žaidėjų ir trenerių gretas.

Bronzos medalius Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate iškovojusios „Šiaulių” komandos vyriausiajam treneriui Robertui Giedraičiui kitą sezoną talkins šilutiškis Mantas Šernius. Su birželio pabaigoje 25-ąjį gimtadienį švęsiančiu specialistu jau sukirsta rankomis.

„Norėjau dirbti su vyrų komanda. Be to, asistento darbas apima plačiau nei skauto, – oficialiai klubo svetainei sakė praėjusį sezoną Maskvos regiono „Spartak” moterų ekipos treneriams talkinęs M.Šernius. – Asistento darbas – antra pakopa pakeliui į vyriausiojo trenerio postą.”

Iš Šilutės kilęs M.Šernius praėjusiame Europos vyrų krepšinio čempionate dirbo nacionalinės rinktinės skautu, o šią vasarą talkins Lietuvos moterų rinktinei.

„Šiaulių” ekipa dar ieško sunkiojo krašto puolėjo ir antrojo vidurio puolėjo. „Kandidatų turime, ir ne po vieną, bet apie juos kalbėti dar anksti,” – sakė klubo direktorius Adomas Klimavičius.

LKL čempionas Kauno „Žalgiris” baigė derybas su 24 metų 204 cm ūgio Pauliumi Jankūnu ir 25 metų 204 cm ūgio Tadu Klimavičiumi. Tereikia padėti parašus. Tai numatoma padaryti kitą savaitę.

P.Jankūnas „Žalgiriui” atstovavo jau penkerius metus, per kuriuos keturis kartus tapo šalies čempionu. T.Klimavičius „Žalgiryje” debiutavo 2002 metais, bet tada įsitvirtinti klube nesugebėjo. Žaidėjas metams buvo paskolintas Alytaus „Alitai”, paskui sezoną rungtyniavo Italijos antrojoje lygoje. 2005-2007 metais T.Klimavičius vilkėjo „Šiaulių” marškinėlius ir su šia ekipa dukart iškovojo LKL bronzą. Praėjusį sezoną Tadas žaidė Larisos AEL (Graikija) klube.

Kėdainių „Nevėžis” ketvirtadienį pasirašė sutartį su 206 cm ūgio vidurio puolėjo pozicijoje žaidžiančiu Martynu Veršinsku. 1984 metais Kaune gimęs M.Veršinskas 2002 metais baigė Š.Marčiulionio krepšinio akademiją ir išvyko studijuoti į JAV. 2003 metais jis baigė „West Forsyth” mokyklą, ir tais pačiais metais įstojo į privatų Prebiterionų koledžą.

Kėdainių ekipa taip pat pasirašė sutartį su vienu naudingiausių Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) krepšininkų Tomus Lisausku. Atstovaudamas Vilniaus „Akademijos-MRU” komandai, 26 metų 194 cm ūgio T.Lisauskas NKL reguliariajame sezone sužaidė 28 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo 17,8 taško ir kamuolį atkovodavo 6,1 karto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.