Rokerių balso stygas sutepa vanduo

Grupės „Linkin Park” muzikantai sostinės scenoje netausos nei savęs, nei instrumentų

Groti netradicinę muziką ir išlikti perkamiausiųjų sąraše – neįmanoma misija. Tačiau grupei „Linkin Park” nėra neįveikiamų uždavinių. Iš Pietų Kalifornijos kilę talentingi vyrai ne vienus metus išlieka populiarumo viršūnėje.

50 mln. parduotų albumų kopijų, dvi „Grammy” statulėlės ir kiti apdovanojimai geriausiai rodo, kad gerbėjai „Linkin Park” muzikantų laukia visame pasaulyje. Sėkmingai hiphopo ir metalo žanrus sujungęs amerikiečių šešetas žavi ir muzikos kritikus.

Naujausio „Linkin Park” albumo „Minutes To Midnight” per savaitę buvo parduota daugiau nei 600 tūkst. egzempliorių. „Mes nebijome eksperimentuoti naujais instrumentais, keičiame dainavimo manierą”, – sakė viena geriausių muzikos pasaulio grupių. Kitą savaitę rokerius išgirs ir sostinės publika. Muzikantai ketina groti žinomus hitus „Crawling”, „Somewhere I Belong”, „Breaking The Habit” ir dar negirdėtas dainas.

– Kaip jums pavyksta groti kitokią muziką ir kartu sudominti milijonus žmonių visame pasaulyje?

Chesteris Benningtonas: – Kitoks požiūris visada įdomus. Sunkiojo roko muziką paįvairiname hiphopo garsais, repu. Daug improvizuojame. Pavyzdžiui, naujausiame albume „Minutes to Midnight” išgavome daug naujų gitaros garsų. Atliekant vokalo partiją man daug padėjo Mike’as.

– Kuris grupės narys sukuria daugiausia dainų, yra kūrybinis lyderis?

Mike’as Shinoda: – Visi esame kūrybingi. Daugelį dainų rašome kartu. Kiekvienas drąsiai reiškiame savo nuomonę, todėl lyderio nėra. Chesteris mėgsta kurti žodžius. Studijoje sėdime mėnesius, kol žmonės pamato tai, ką padarėme.

– Gastrolės išvargina daugelį muzikantų. Ar būna dienų, kai norisi viską mesti?

M.Sh.: – Mėgstame groti „gyvai”. Tiesa, skrydžiai labai išsekina, dažnai sergame. Tačiau negalime gyventi be scenos.

Ch. B.: – Kiekvieną kartą iš minios pasisemiu daugybę energijos. Smagu, kai žmonės moka mūsų dainų žodžius. Tai mane įkvepia ir verčia grįžti.

– Vis dėlto vengiate vadintis roko žvaigždėmis. Kaip į jus reikėtų kreiptis?

M.Sh.: – Esame tiesiog muzikantai. Nelaikau savęs žvaigžde, nenoriu atkreipti į save dėmesio. Mums patinka būti scenoje ir dalytis kūryba su kitais.

– Chesteri, per koncertus dainuojate, rėkiate, repuojate. Kaip pavyksta išlaikyti sveiką ir stiprų balsą?

Ch. B.: – Pats nežinau, kaip mano balso stygos atlaiko tokį krūvį. Geriu daug vandens, tai padeda.

– Mike’ai, scenoje visada repuojate. Ar niekada nekilo minčių apsikeisti su Chesteriu?

M.Sh.: – Esame juokavę šia tema. Nemanau, kad galėčiau jam prilygti. Jis talentingas dainininkas, o aš talentingas reperis.

– Kokie atlikėjai jus įkvepia?

M. Sh.: – Mūsų gitaristui patinka Britney Spears. Mums gėda dėl to. Dabar jo nėra šalia, galiu išplepėti apie jį visą šlamštą (juokiasi). Bet tai nėra blogai, reikia, kad grupėje būtų įvairaus skonio žmonių. Tai leidžia sukurti harmoningą visumą. Kitiems patinka Björk, „Depeche Mode”, „Radiohead” kūryba.

– Ką veiktumėte, jei negrotumėte „Linkin Park”?

M.Sh.: – Aš pasinerčiau į meno pasaulį. Namie atsipalaiduoju tapydamas. Taigi jei užsidirbčiau duoną iš tapybos, muziką kurčiau savo malonumui. Labai patinka abi šios veiklos. Ir dabar kuriu grupės marškinėlius, interneto puslapio grafiką, albumų viršelius.

„Linkin Park” koncertas Vilniaus „Siemens arenoje” vyks birželio 10 d., antradienį, 20 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.