Vilniaus savivaldybės akcija: langelis mamoms

Būsimoms mamoms nebeteks ilgai pūškuoti po Vilniaus savivaldybės dangoraižį – pirmadienį turi pradėti veikti sistema, pagal kurią jos bus praleidžiamos be eilės.
Pasak dienraščio „Vilniaus diena”, savivaldybėje veikia tokia pati sistema kaip ir bankuose. Atėjęs prie stendo turi pasirinkti skyrių, kuriame nori pateikti dokumentus, pasiimti išlindusį numeriuką ir laukti, kol numeris įsižiebs prie langelio.

Atėjusios į savivaldybę besilaukiančios ar mažais vaikais vedinos moterys švieslentėje galės pirmiausia paspausti ne reikiamo langelio numerį, o mamos ženklą ir tik tada rinktis, kuris skyrius reikalingas.

Sumanymas pasirūpinti būsimomis motinomis kilo Vilniaus merui Juozui Imbrasui. Vartydamas „Ievos” žurnalą jis pastebėjo paskelbtą akciją „Aš ir tu – draugiški šeimai”. Šioje akcijoje dalyvauja dalis šalies prekybos centrų, degalinių, gydymo įstaigų. Pavyzdžiui, kai kuriuose prekybos centruose įrengtos kasos būsimoms mamoms. Joms nebereikia stumdytis eilėje su kitais pirkėjais.

Merui dingtelėjo mintis, kad savivaldybė ne prastesnė už prekybos centrą. Atskubėjęs į pasitarimą jis padėjėjams švystelėjo „Ievos” žurnalą ir paprašė pasirūpinti, kad ir savivaldybėje atsirastų panaši sistema.

„Pažiūrėkite, kiek žmonių priimamajame sėdi. Moterims su vaikais ar besilaukiančioms – sunku, ypač jeigu atžalos ima rodyti kaprizus” , – sakė mero patarėjas Audrius Gelžinis. Mero patarėjas tikino, kad ši akcija savivaldybei nekainuos nė cento. Akcijos plakatų parūpino „Ievos” žurnalas, lipdukus savivaldybė žadėjo kopijuokliais pasigaminti pati.

Ateityje, jeigu tik bus lėšų, savivaldybėje gali atsirasti ir mamoms skirtų kambarių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.