Riaušes Latvijoje provokavo ir policininkai

Latvijoje pasibaigęs Baltijos futbolo taurės turnyras neapsiėjo be incidentų, kurių dalyviai – Estijos ir Lietuvos aistruoliai. Riaušes, kaip prisipažino varžybų organizatoriai, lėmė policijos klaidos.

Šeštadienį Jūrmaloje vykusi Lietuvos ir Estijos futbolo rinktinių dvikova pasižymėjo neramumais tarp sirgalių ir stadiono apsaugos bei policijos.

Kaip praneša futbolas.lt, rungtynėms, kurias 1:0 laimėjo lietuviai, artėjant į pabaigą keli Estijos rinktinės sirgaliai įsiveržė į aikštę. Kai stadiono apsaugininkai pabandė estus grąžinti į tribūnas, kilo neramumai ir kitame sektoriuje. Čia savo komandą palaikė lietuviai.

Teigiama, jog policija bandė nuraminti įsiaudrinusius lietuvius, o šie ėmė mėtyti į pareigūnus kėdžių nuolaužas ir nesunkiai sužeidė keletą policininkų. Latvijos futbolo federacijos atstovai pareikalavo, kad mūsų šalies Futbolo federacija sumokėtų už 86 sulaužytas kėdes stadione. LFF pasirengusi nuostolius atlyginti.

Estijos futbolo federacija taip pat pažadėjo kompensuoti padarytą žalą.

Po kurio laiko aistros prie stadiono aprimo, tačiau naktį vėl neišvengta incidentų. Latvijos policija šturmavo kempingų miestelį, kuriame buvo įsikūrę maždaug šimtas mūsų šalies aistruolių. Pareigūnai apšaudė lietuvius guminėmis kulkomis, keletą jų suėmė ir nuvežė į areštinę. Po kelių valandų visi mūsų šalies rinktinės sirgaliai buvo paleisti. Areštinėje liko tik vienas lietuvis.

Per spaudos konferenciją, surengtą prieš vakarykštes Latvijos ir Lietuvos rinktinių rungtynes, Latvijos futbolo federacijos komercijos direktorius Vladimiras Žukas, atsakingas už stadionų saugumą, prisipažino, kad dėl neramumų kalta ir nepatyrusi policija. „Apsauga ir policija padarė tris pagrindines klaidas, – futbolas.lt cituoja pareigūno žodžius. – Pirma – leido išbėgti estų sirgaliams į aikštę, antra – sugavusi juos vedė pro tribūnas, o tai sukėlė nepasitenkinimą, trečia – vienam lietuviui sulaužius kėdę pareigūnai bandė iki jo prasibrauti per visą aistruolių tribūną.”

V.Žukas pareiškė, kad policijos pareigūnams tiesiog trūko patirties. Kalbėdamas apie naktį šturmuotą lietuvių sirgalių stovyklą jis tikino, jog tai padaryta ne be priežasties: „Buvo sudaužytos trys mašinos. Dėl to iškviestas specialusis dalinys. Jo vyrai pagavo šešis asmenis.”

Lietuvos futbolo sirgaliai prisiėmė dalį kaltės dėl Jūrmaloje įvykusių susirėmimų, tačiau tvirtino, kad vietos pareigūnų veiksmai labai prisidėjo prie to, jog būtų išprovokuotas konfliktas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.