Kinijoje sudužo pagalbos operacijoje po žemės drebėjimo dalyvavęs sraigtasparnis

Kinijoje evakuodamas per žemės drebėjimą sužeistus žmones sudužo karinis sraigtasparnis, sekmadienį pranešė oficialioji žiniasklaida.
Ši avarija, įvykusi šeštadienį, tvyrant rūkui ir esant smarkiai turbulencijai, parodė, kokie pavojai vis dar iškyla po žemės drebėjimo, per kurį žuvo daugiau kaip 68 tūkst. žmonių.

Sraigtasparnis sudužo jo keturių narių įgulai evakuojant iš nukentėjusių rajonų pietvakarinėje Sičuano provincijoje 10 sužeistų gyventojų, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua”.

Informacijos apie žuvusiuosius kol kas nėra.

Kinija, bandydama likviduoti drebėjimo padarinius, vis dar susiduria su rimtais iššūkiais. Per drebėjimą be namų liko beveik 15 mln. žmonių, o nukentėjusiuose rajonuose baiminamasi ligų protrūkių.

Tuo sraigtasparniu į Li apygardą nuskrido kariniai ekspertai, kurie turi įvertinti ligų protrūkių pavojų, o atgal buvo skraidinami sužeisti vietos gyventojai. Tada ryšys su sraigtasparnio įgula nutrūko, pranešė „Xinhua”.

Vėliau agentūra patvirtino, kad sraigtasparnis sudužo.

Kinijos prezidentas Hu Jintao (Hu Dzintao), lankydamasis nukentėjusiuose kaimyninės Šansi provincijos rajonuose, nedelsdamas įsakė pradėti paieškos ir gelbėjimo operaciją.

Bendras dėl žemės drebėjimo žuvusių žmonių skaičius šeštadienį padidėjo iki 68 977, o dar 17 974 gyventojai laikomi dingusiais, pranešė vyriausybė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.