STT akiratyje atsidūrė buvęs vyriausiasis Neringos architektas

Specialiųjų tyrimų tarnyba pareiškė įtarimus buvusiam Neringos miesto vyriausiajam architektui Vytautui Valančiui, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.
Šis valdininkas, Kuršių nerijoje tvarkęs teritorijų planavimo, statybų reikalus, kontroliavęs, rengęs dokumentus ir teikęs juos kitoms valdžios institucijoms, įtariamas reikiamai neatlikęs tarnybos pareigų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantys Generalinės prokuratūros pareigūnai sako, jog V.Valančius neatliko pareigų ir darbo, už kurį gaudavo atlyginimą. Pasak jų, tai ankstesnio tyrimo tąsa.

Galimai neteisėtomis statybomis Lietuvos pajūryje susidomėta 2005 metais – siekiama nustatyti, ar teisėti yra maždaug 100 įvairių dokumentų, susijusių su abejotinomis aplinkybėmis iškilusiais objektais.

V.Valančius dienraščiui nepaneigė, kad jam buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir pažeidus įvairius teisės aktus.

„Manoma, jog esu kalčiausias dėl to, kad Nidoje, G.D.Kuverto gatvėje, šalia Vyriausybei anksčiau priklausiusių poilsio namų „Nidos Rūta” ir Urbo kalno, iškilo keturi gyvenamieji kotedžai. Aiškinamasi, ar jie pastatyti teisėtai”, – sakė V.Valančius.

Paklaustas, ar teko rūpintis garsiojo Preilos botelio reikalais, architektas atsakė, kad jam pradėjus dirbti šis projektas jau buvo pajudėjęs: „Jį derino, koregavo ir Valstybės saugomų teritorijų tarnyba. Botelio statybai pritarė ir Neringos miesto valdyba”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.