Bushas nebuvo atviras dėl Irako, sako buvęs atstovas

Buvęs Baltųjų rūmų spaudos sekretorius Scottas McClellanas (Skotas Maklelanas) naujoje knygoje teigia, kad JAV prezidentas George’as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) „baisiai nukrypo nuo kurso” ir nebuvo „atviras ir tiesus dėl Irako”, antradienį praneša „Politico.com”.
Atsiminimuose, kurie turi pasirodyti kitą savaitę, S.McClellanas taip pat sako, jog G.W.Bushas „kliovėsi propaganda”, kad iškištų tą karą, o Vašingtono spaudos korpusas prieš karą buvo pernelyg nuolaidus administracijai, rašoma minėtoje interneto svetainėje.

S.McClellanas taip pat kritikuoja administraciją dėl jos veiksmų po uragano „Katrina”, kuris nusiaubė Naująjį Orleaną, ir sako, kad Baltieji rūmai „beveik visą pirmąją savaitę buvo neigimo būsenos”.

Pasak „Politico.com, S.McClellanas kaltina buvusį G.W.Busho aukšto rango patarėją Karlą Rove’ą (Karlą Rouvą) dėl nuotraukos, kurioje prezidentas įamžintas stebintis stichinės nelaimės padarinius iš prezidentinio lėktuvo.

„Viena didžiausių nelaimių per visą mūsų šalies istoriją tapo viena didžiausių Busho prezidentavimo nelaimių. „Katrina” ir tas prastas federalinis atsakas į ją didele dalimi charakterizuos antrąją Busho kadenciją”, – rašoma knygoje, kurią cituoja interneto svetainė.

S.McClellano 341 puslapio knyga „Kas nutiko: Busho Baltieji rūmai ir Vašingtono apgaulės kultūra” (What Happened: Inside the Bush White House and Washington’s Culture of Deception) yra daug griežtesnio tono nei iš prezidento buvusio padėjėjo tikėjosi Baltųjų rūmų pareigūnai, nurodo „Politico.com”.

Baltieji rūmai komentuoti atsisakė.

Savo atsiminimuose S.McClellanas teigia, kad K.Rove’as ir buvęs viceprezidento Dicko Cheney (Diko Čeinio) padėjėjas Lewisas Libby (Liuisas Libis) suklaidino jį dėl savo vaidmens CŽV informacijos nutekėjimo byloje.

Pernai L.Libby buvo nuteistas dėl kaltinimų, susijusių su tyrimu dėl to, kas atskleidė buvusios CŽV analitikės Valerie Plame (Valeri Pleim), kurios vyras kritikavo Irako karą, tapatybę.

S.McClellanas Baltųjų rūmų spaudos sekretoriumi dirbo nuo 2003 metų liepos iki 2006 metų balandžio. Jis ilgai buvo lojalus G.W.Bushui, kuris, kaip ir jis, yra teksasietis, ir sakė, kad vis dar mėgsta prezidentą ir juo žavisi ir kad G.W.Bushui prastai pasitarnavo aukščiausio rango patarėjai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.