Clinton susilaukė priekaištų dėl užuominos apie Kennedy nužudymą

Hillary Clinton (Hilari Klinton) penktadienį aiškindama, kodėl nepaklausė raginimų nutraukti kovą dėl teisės užimti Baltuosius rūmus, užsiminė apie Roberto Kennedy (Roberto Kenedžio) nužudymą 1968 metais, ir dėl to sulaukė priekaištų iš pirminiuose JAV prezidento rinkimuose pirmaujančio Demokratų partijos kandidato Baracko Obama (Barako Obamos) kampanijos organizatorių.
Kalbėdamasi su Pietų Dakotos dienraščio „Sioux Falls Argus Leader” redaktorių kolegija H.Clinton užsiminė apie R.Kennedy nužudymą aiškindama, kad kitų kandidatų kovos dėl Demokratų partijos nominacijos į prezidentus užsitęsia iki birželio. Vėliau senatorė dėl šios pastabos atsiprašė.

„Mano vyras (Billas Clintonas (Bilas Klintonas)) 1992 metais neatsisakė ketinimų tapti kandidatu, kol laimėjo pirminius rinkimus Kalifornijoje maždaug birželio viduryje, tiesa? Mes visi prisimename, jog R.Kennedy buvo nužudytas Kalifornijoje birželį”, – sakė H.Clinton.

„Aš to nesuprantu”, – sakė H.Clinton, kalbėdama apie raginimus pasitraukti iš kovos dėl Demokratų partijos kandidato vardo. Baigiamieji pirminių rinkimų balsavimai bus surengti birželio 3 dieną Pietų Dakotoje ir Montanoje. Demokratų partijos kandidatas susigrums su Johnu McCainu (Džonu Makeinu) lapkritį įvyksiančiuose visuotiniuose prezidento rinkimuose.

Nužudytojo JAV prezidento Johno F. Kennedy (Džono F. Kenedžio) ir Masačusetso senatoriaus Edwardo Kennedy (Edvardo Kenedžio) brolis R.Kennedy buvo nušautas per 1968 metais vykusią Demokratų partijos kandidato į prezidentus kampaniją.

H.Clinton užuomina sulaukė griežto B.Obamos kampanijos organizatorių atsako.

„Senatorės H.Clinton pareiškimas „Argus Leader” redaktorių kolegijai buvo nevykęs ir visiškai nederėjo prie šios kampanijos”, – sakė B.Obamos kampanijos atstovas Billas Burtonas (Bilas Bertonas).

Vėliau žurnalistams H.Clinton sakė: „Apgailestauju, jeigu mano užuomina apie visai mūsų šaliai ir ypač Kennedy šeimai skaudų įvykį pasirodė įžeidžiantis. Aš visiškai neketinau nieko užgauti.”

„Man garbė užimti buvusio Niujorko valstijos senatoriaus R.Kennedy vietą Jungtinių Valstijų senate ir labai gerbiu visą Kennedy šeimą”, pridūrė ji.

H.Clinton atstovas sakė, kad senatorė tik norėjo priminti, kad yra buvę atvejų, kai Demokratų partijos kandidatų kampanijos užsitęsdavo iki birželio, todėl žmonės neturėtų raginti senatorę pasitraukti iš kovos.

B.Obama įgijo beveik neįveikiamą persvarą prieš H.Clinton, varžydamasis dėl Demokratų partijos kandidato į prezidentus vardo. Buvusi pirmoji ponia sakė tęsianti kovą, kol pirminiai rinkimai bus surengti paskutinėje valstijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.