Britanijoje po sprogimo restorane areštuotas atsivertėlis į islamą

Anglijos pietvakariuose ketvirtadienį viename populiariame restorane vienas atsivertėlis į islamą, kuris yra sirgęs psichikos liga, pietų metu susprogdino bombą, nuo kurios ir pats nesmarkiai nukentėjo, pranešė policija.
Po nedidelio sprogimo viename į šeimą orientuoto tinklo „Giraffe” restorane Ekseterio miesto centre 22 metų Nicky Reilly (Nikis Reilis) buvo areštuotas ir nuvežtas į ligoninę.

Nors šio išpuolio mastas buvo ribotas, jis dėl kaltininko sąsajų su islamu priminė ankstesnius incidentus, kai Didžiojoje Britanijoje buvo susprogdintos bombos ar buvo bandoma jas susprogdinti.

N.Reilly yra vienintelis per ketvirtadienio sprogimą sužeistas žmogus. Pranešta tik apie nedidelę žalą minėto restorano tualetui. Vėliau policija netoli restorano aptiko ir neutralizavo dar du nedidelius sprogstamuosius užtaisus.

„Mūsų tyrimas kol kas rodo, kad Reilly, kuris yra sirgęs psichikos liga, buvo priėmęs islamo tikėjimą, – sakė Devono ir Kornvalio policijos vyriausiojo konsteblio pavaduotojas Tony Melville’as (Tonis Melvilas). – Manome, kad nepaisant jo silpnos ir pažeidžiamos būklės jis buvo radikalizuotas, (ir kad) juo buvo pasinaudota”.

Sprogimas įvyko prieš pat 12 val. Grinvičo (15 val. Lietuvos) laiku restorane „Giraffe” Ekseterio prekybos rajone „Princesshay”. Miesto centras buvo uždarytas, kol pareigūnai atliks detalius patikrinimus.

Policija nurodė, kad N.Reilly sužeistos akys ir apdegęs veidas, bet sužeidimai pavojaus gyvybei nekelia.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.