Lietuvos verslininkai išsakys kritiką dėl kliūčių laisvam prekių ir paslaugų judėjimui ES

Vilniaus „Reval Hotel Lietuva” viešbutyje penktadienį rengiama tarptautinė konferencija „Lietuva ir ES vidaus rinka: organizuotos pilietinės visuomenės požiūris ir rekomendacijos”.

Konferencijos metu Lietuvos verslo atstovai Europos Komisijos bei Europos Parlamento nariams išsakys kritiką dėl neužtikrinamo laisvo prekių ir paslaugų judėjimo.

ES vidaus rinkoje tebeegzistuojantis protekcionizmas, nukreiptas prieš kitas šalis nares, skirtingai taikomi šalių standartai ir taisyklės – vienos pagrindinių problemų, su kuriomis susiduria šalies pramonė ir verslas.

Konferencijoje dalyvauja Europos Parlamento vicepirmininkasas Alejas Vidal-Kvadras (Alejo Vidal-Quadro), visų ES šalių atstovai. Konferencijoje išsakytos problemos, trukdančios įgyvendinti vieną pagrindinių ES politikos ramsčių – laisvą prekių ir paslaugų judėjimą – bus perduotos Europos Komisijai.

Konferenciją organizuoją viena iš keturių svarbiausių ES institucijų – Europos ekonominių ir socialinių reikalų komitetas, bendradarbiaudamas su Lietuvos pramonininkų konfederacija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.