STT bando politiko kantrybę

Prieš tris savaites pasigedęs banko seife gulėjusių pinigų Vilniaus miesto tarybos narys Olegas Gluchovas iki šiol nežino, kas ir už ką slapčia paėmė jo taupytus tūkstančius.
Gegužės pradžioje savivaldybės kyšių skandalą tiriantys Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai iškrėtė O.Gluchovui priklausantį banko seifą. Apsilankęs banke politikas sužinojo, kad jo turtas areštuotas, rašo „Vilniaus diena”.

O.Gluchovą labiausiai papiktino tai, kad pinigai buvo areštuoti be jo žinios, o poėmį atlikę pareigūnai jo apie tai neinformavo. Iki šiol politikas tikina negavęs nė vieno rašto iš Vilniaus apygardos prokuratūros ar STT, nebuvo iškviestas apklausti. Į politiko siųstą skundą Vilniaus apygardos prokurorai esą irgi nesiteikę atsakyti.

Paprašytas pakomentuoti susidariusią padėti teisininkas Rimas Andrikis vienareikšmiškai atsakė, kad pinigų poėmį atlikę pareigūnai pažeidė politiko teises, nes nepranešė apie veiksmus turto savininkui. Kaip pažeidėjai gali būti įvardyti ir banko darbuotojai, nesutikę informuoti kliento apie teisėsaugos veiksmus, neparodę poėmio dokumentų.

Esą Baudžiamojo proceso kodekse nurodyta, kad apie atliktą poėmį teisėsaugininkai gyventoją privalo informuoti artimiausiu metu. R.Andrikio nuomone, Lietuvoje paprastai pranešama per dvi paras.

STT atstovė spaudai Julija Antanaitienė patvirtino, kad tyrėjai politiko skundą yra gavę, tačiau į jį neatsakę dėl objektyvių priežasčių. Esą šiuo metu vyksta tyrimas, ir atėjus laikui O.Gluchovas bus apie jį informuotas. Konkretaus laiko J.Antanaitienė nenurodė, patarė politikui laukti.

O.Gluchovas ketina skųstis Generalinei prokuratūrai, jei STT per savaitę nesiteiks jam atsakyti arba neiškvies į apklausą.

Neoficialių šaltinių teigimu, dalyvaudamas savivaldybės Miesto plėtros komiteto veikloje O.Gluchovas galbūt nevengė imti nelegalaus atlygio už statybų bendrovėms palankius komiteto sprendimus.

Prokurorai nepaneigė, kad „Tvarkos ir teisingumo” partijai priklausantis politikas gali būti dar vienu įtariamuoju kyšininkavimo skandale.

Papirkus Vilniaus tarybos narį konservatorių Vidą Urbonavičių šiuo metu įtariami trys sostinės politikai: Evaldas Lementauskas, Gintaras Kazakas ir Audrius Butkevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.