Derybos dėl naujos sostinės valdančiosios koalicijos žlugo

Nepajėgę susitarti, kas sostinėje formuos naują valdžią, socialdemokratai žada kurti koaliciją be Tėvynės sąjungos paramos. Jos vietą gali užimti senieji partneriai – „Tvarkos ir teisingumo” partija, rašo „Vilniaus diena”.
Socialdemokratų frakcijos seniūnas Romas Adomavičius ketvirtadienį iš posėdžių salės išėjo įsiaudrinęs. Politiką įsiutino tai, kad konservatoriai atsisakė dalyvauti balsuojant. Visi posėdžio dalyviai turėjo užrašyti, kurią partiją remia: konservatorius ar socialdemokratus. Balsavimui neįvykus, socialdemokratai paskelbė pasitraukia iš derybų.

Iš opozicijos pasitarimo R.Adomavičius nuskubėjo į socialdemokratų Vilniaus skyriaus prezidiumo susirinkimą. Jame ieškota kelių, kaip be konservatorių suburti naują valdančiąją daugumą mieste, kuriai vadovautų socialdemokratai. Neatmetama galimybe, kad nauja koalicija bus buriama su dabar valdžioje esančia „Tvarkos ir teisingumo” partija.

Balsavime nesutikęs dalyvauti konservatorių frakcijos lyderis Raimundas Alekna teigė, jog šie rinkimai toli gražu neprimena gražiausios moters konkurso. Svarbiausia, kad naują valdančiąją koaliciją formuojanti partija galėtų prisiimti atsakomybę už savo veiksmus. R.Aleknos nuomone, socialdemokratai tokios naštos prisiimti negalėtų.

Posėdyje dalyvavę liberalcentristai tikino beprarandą viltį, kad dabar sostinei vadovaujančią ir kyšių skandalo suteptą „Tvarkos ir teisingumo” partiją pakeis nauja koalicija. Liberalcentristų Vilniaus skyriaus pirmininkas Gintautas Babravičius įsitikinęs, kad chaotišką padėtį mieste galėtų pakeisti tik pirmalaikiai savivaldos rinkimai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.