A.Valinskas partijos steigimo dokumentus Teisingumo ministerijai pateiks kitą savaitę

Televizijos laidų vedėjas Arūnas Valinskas neigia kalbas, jog Tautos prisikėlimo partijos (TPP) steigimas vyko nesilaikant įstatymų reikalavimų ir kitą savaitę Teisingumo ministerijai (TM) ketina pateikti partijos steigimo dokumentus.
„Visi dokumentai bus sutvarkyti taip, kaip turi būti. Kol kas viskas yra tuščios kalbos, komentarų komentavimas nėra rimtas darbas. Aš sakau tik vieną dalyką – mes viską darysime pagal įstatymų raidę. Nėra laiko čia žaisti”, – BNS antradienį sakė A.Valinskas.

Dėl Tautos prisikėlimo partijos (TPP) registravimo pastarosiomis dienomis diskutuojama, nes nesutariama, ar pakankamas skaičius steigėjų pareiškė valią dėl jos įstatų, programos ir valdžios praėjusį savaitgalį vykusiame steigiamajame suvažiavime.

TM pirmadienį paskelbė, kad norint patvirtinti steigiamos partijos įstatus, programą ir valdžią reikalinga tūkstančio partijos steigėjų išreikšta valia.

„Įstatymas nereglamentuoja, kiek dalyvių turi dalyvauti steigiamajame suvažiavime, tačiau šie dalyviai turi išreikšti ne mažiau kaip 1000 partijos steigėjų valią, dalyvaudami patys ar turėdami kitų steigėjų įgaliojimus”, – teigiama TM pranešime spaudai.

Tuo metu TPP suvažiavime asmeniškai arba per įgaliotinius dalyvavo 687 delegatai. Apie Tautos prisikėlimo partijos (TPP) įkūrimą sekmadienį paskelbęs laidų vedėjas Arūnas Valinskas steigiamajame suvažiavime tūkstančio delegatų trūkumą aiškino Civilinio kodekso nuostatomis, kad sprendimai laikomi galiojančiais, kai juos priimant dalyvauja daugiau nei pusė steigėjų.

Per suvažiavimą paviešintų sąrašų duomenimis, užsiregistravusių TPP steigėjais yra užsiregistravę daugiau nei 1200 žmonių.

Norint registruoti partiją, jos steigimo dokumentus reikia pateikti TM, kuri per 30 dienų patikrina, ar partijos steigimas atitinka įstatymo nustatytas procedūras bei ar steigiamos partijos programa ir įstatai nepažeidžia Konstitucijos ar kitų įstatymų reikalavimų ir patvirtina, kad partiją įregistruoti galima.

Jeigu politinės partijos programoje ir įstatuose nurodyti tikslai ir uždaviniai, veiklos būdai prieštarauja Konstitucijai ar kitiems įstatymams bei jeigu partijos steigimas neatitinka Civilinio kodekso ar Politinių partijų įstatymo reikalavimų Teisingumo ministerija atsisako patvirtinti, kad politinę partiją įregistruoti galima. Teisingumo ministerijos atsisakymas gali būti skundžiamas teismui.

Dabar Lietuvoje įregistruotos 37 partijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.