Bin Ladenas ragina musulmonus nutraukti Izraelio vykdomą Gazos Ruožo blokadą

Garso įraše, kurį, kaip manoma, padarė Osama bin Ladenas ir kuris sekmadienį buvo paskelbtas internete, musulmonai raginami padėti panaikinti Izraelio vykdomą Gazos Ruožo, kurį kontroliuoja „Hamas”, blokadą.
Šis pareiškimas, kurio autentiškumo patvirtinti kol kas neįmanoma, skirtas „islamo tautai” ir skelbiamas interneto svetainėje, kuria naudojasi islamistų kovotojai.

Jame musulmonai, ypač – Egipte, raginami stengtis nutraukti tą „neteisingą blokadą”, kurios rezultatas – „dešimtys mirčių”.

Pareiškime kai kurių Vakarų valstybių lyderių dalyvavimas pastarojo meto renginiuose, skirtuose 60-osioms Izraelio sukūrimo metinėms, vadinamas „įrodymu, kad (jų) teisingumo, laisvės ir humanizmo vertybės tėra paprasčiausi šūkiai, kuriais mosikuojama silpniesiems apgauti”.

Tarp lyderių, dalyvavusių tuose Izraelio renginiuose buvo JAV prezidentas George’as W.Bushas (Džordžas V.Bušas). Palestiniečiai tuo pačiu metu mini savo Nakbos („katastrofos”) metines.

Naujame įraše arabų valstybėms priekaištaujama dėl to, kad jos „išpardavė” palestiniečių liaudį, ir teigiama, kad Izraelis gyvuoja „ne dėl savo paties galios, o dėl to, kad (arabų) vyriausybės atsisakė kovos” su žydų valstybe.

Kad palestiniečiai būtų išvaduoti, „nėra kito kelio, tik kova su vyriausybėmis ir partijomis, … kurios stovi tarp mūsų ir žydų”, sako „al Qaeda” lyderis.

Be to, pareiškime priekaištaujama „Hizbollah” lyderiui Hassanui Nasrallah (Hasanui Nasralai), nutraukusiam šios Libano šiitų kovotojų grupuotės 2006 metų karą su Izraeliu: „Hassanas Nasrallah sakė, kad jam nereikia pinigų … ar vyrų, nes jis jų turi. Jei jis buvo nuoširdus, kodėl netęsė kovos už Palestinos išvadavimą?”

Minėtoje interneto svetainėje anksčiau sekmadienį buvo pranešta, kad joje bus paskelbtas „labai griežtas islamo liūto šeicho Osamos bin Ladeno”, pareiškimas.

Tai jau antras per pastarąsias tris dienas O.bin Ladenui priskiriamas ir internete paskelbtas garso įrašas. Panašus pareiškimas pasirodė penktadienį; jame buvo žadama tęsti musulmonų kovą už Palestiną.

„Al Qaeda” lyderis kaltinamas 2001 metų rugsėjo 11-osios atakomis Jungtinėse Valstijose, per kurias žuvo beveik 3 tūkst. žmonių ir kurios išprovokavo JAV vadovaujamą invaziją į Afganistaną.

Už Saudo Arabijoje gimusio O.bin Ladeno galvą paskirtas 25 mln. dolerių (55,5 mln. litų) atlygis, bet jo buvimo vieta nežinoma.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

2 atsiliepimai į "Bin Ladenas ragina musulmonus nutraukti Izraelio vykdomą Gazos Ruožo blokadą"

  1. taip ir nesugavo

    to bin-bin,lade-ladino

  2. lopiy

    🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.