Sadro grupuotė teigia susitarusi su vyriausybe nutraukti kovas Bagdade

Irako radikaliųjų šiitų dvasininkas Moqtada al Sadras (Muktada Sadras) šeštadienį pranešė susitaręs su Irako vyriausybe nutraukti susirėmimus šio judėjimo citadelėje – Bagdado Sadro rajone.
Šiitų judėjimo atstovas šeichas Salah al-Obeidi (Salahas Obeidis) šventajame Nedžefo mieste pranešė, kad susitarimas įsigalios nuo sekmadienio.

„Mes nutrauksime ugnį, liausimės atvirai nešiotis ginklus ir atidarysime visus kelius, vedančius į Sadro miestą, – sakė S.Obeidi. – Šis susitarimas įsigalios nuo rytojaus. Sadro judėjimas sutiko su susitarimo turiniu ir dabar jis laikomas oficialiu dokumentu.”

S.Obeidi sakė, kad susitarimas priimtas po derybų tarp Sadro grupuotės ir delegacijos, kuri atstovavo premjero Nuri al-Maliki (Nurio Malikio) vadovaujamai Irako vyriausybei.

„Abi šalys sutiko su dešimtimi iš keturiolikos svarstytų sąlygų. Tarp priimtų sąlygų neįtrauktas „Mahdi” armijos išformavimas”, – sakė S.Obeidi.

Nuo kovo pabaigos JAV ir Irako pajėgos kaunasi su kovotojais, daugiausiai priklausančiais vadinamajai „Mahdi” armijai. Per tą laiką jau žuvo šimtai žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.