Kurtis treniruos Vilniaus krepšininkus?

Laukianti Lenkijos čempionato mažojo finalo serija – ne vienintelis Rimo Kurtinaičio rūpestis. Krepšinio specialistas vis dar svarsto, ar priimti Vilniaus „Lietuvos ryto” pasiūlymą.

Viliojantis pasiūlymas

Pasiūlymą kitą sezoną treniruoti vilniečius R.Kurtinaitis išgirdo balandžio pabaigoje per susitikimą su „Lietuvos ryto” direktoriumi Jonu Vainausku.

Pasak Lenkijos spaudos, Vilniaus klubas Lietuvos rinktinės trenerio asistentui pasiūlė gerokai didesnį atlyginimą. Vroclavo „ASCO Sląsk” ekipoje R.Kurti­naitis per mėnesį gauna 9 tūkst. eurų.

Pereiti į „Lietuvos rytą” R.Kur­ti­­­naičiui gali sutrukdyti tai, kad gruodžio mėnesį jis padėjo parašą ant pusantrų metų sutarties su Vroclavo klubu. Įsipareigojimai lenkams krepšinio specialistą sulaiko labiau psichologiškai nei fiziškai.

„Gal ir ne tokius naudingus, bet turiu įsipareigojimus klubui. Galvoju, kad užtenka mėtytis, kaip visą gyvenimą. Gal pralošiu pinigų, bet išlaikysiu santykius, gerą vardą”, – dienraščiui sakė R.Kurtinaitis.

Kitą savaitę 48-ąjį gimtadienį švęsiantis specialistas nusikvatojo paklaustas, ar nesibaimina dirbti dažnai trenerius keičiančiame Vilniaus klube. „Žinau, kad treneriai ten dirba neilgai. Bet tokia trenerio duona. Jei priimsiu sprendimą dirbti Vilniuje, nesigailėsiu. Kažkada atsisakiau Sporto departamento direktoriaus vietos, nors pagal įstatymą galėjau sėdėti ketverius metus. Nenoriu dirbtinai prisirišti prie kokios nors vienos vietos”, – dėstė vienas Lietuvos rinktinės trenerių.

Galutinį sprendimą R.Kurti­nai­tis ketina priimti pasibaigus Lenkijos čempionatui. Jei legendinis krepšininkas pasakytų „taip”, sutarties išpirkimo klausimus turėtų spręsti Vroclavo ir Vilniaus komandų vadovai.

Lenkai nori, kad liktų

„ASCO-Sląsk” šeimininkai „Lietuvos ryto” žygius prisivilioti R.Kurtinaitį pasitiko įtariai. Lenkai yra patenkinti olimpinio čempiono iš Lietuvos darbu ir norėtų, kad jis liktų treneriu kitą sezoną.

Vroclave R.Kurtinaičiui niekas nepriekaištavo ir dėl pralaimėjimo Lenkijos pirmenybių pusfinalyje. Serijoje iki keturių pergalių lietuvio auklėtiniai 1:4 nusileido Zgoželeco „PGE Turow” ekipai.

„Turow” – geriau sukomplektuota komanda. Jie išsaugojo visą pernykštę sudėtį, kuri žaidė finale, ir dar pridėjo po 20 taškų vidutiniškai renkantį Davidą Loganą. Jie turi labai stiprų trenerį Sašo Filipovskį. Buvo labai įdomu žaisti prieš tą komandą, pamatyti visas gynybos ir puolimo schemas. Man, kaip treneriui, tai buvo vertinga patirtis”, – apie pusfinalio seriją pasakojo R.Kurtinaitis.

Paskutiniame serijos mače (70:83) „ASCO Sląsk” vertėsi be keturių pagrindinių žaidėjų. Du krepšininkai buvo traumuoti, o amerikiečių Rashido Atkinso ir Jaredo Homano atsisakė pats klubas.

„Jei būtume patekę į finalą, kompanija LG žadėjo skirti milijoną eurų. Tačiau serijos metu pamatėme, kad šansų įveikti „Turow” yra mažai, todėl klubo vadovai nusprendė atsisakyti amerikiečių paslaugų”, – kalbėjo R.Kurt­inaitis.

Kausis dėl bronzos

Nors klubo vadovai sako nematantys didelio skirtumo, ar užimti trečią, ar ketvirtą vietą, R.Kurtinaitis tikino, kad būtinai pasistengs užsikabinti Lenkijos čempionato prizininko medalį. Mažojo finalo serijoje „ASCO Sląsk” varžovu bus lietuviškasis Sopoto „Prokom Trefl” arba Švecų „Polpak”.

Serijoje dėl bronzos R.Kurti­naitis tikisi rimtos pagalbos iš Vroclave žaidžiančių lietuvių. Andriaus Giedraičio ir Aivaro Kiaušo. „Lietuviais esu patenkintas. Jie visada aikštėje įvykdo, ko yra prašomi. Su amerikiečiai daug sunkiau. Gali su jais vaizdo įrašus žiūrėti ir aiškintis nors 10 valandų, aikštėje jie vis tiek daro savo”, – pripažino R.Kurtinaitis.

Krepšinio specialistas teigė, kad kitą sezoną norėtų į Vroclavą pasikviesti ir daugiau lietuvių, pirmiausia Vilniaus „Sakalų” lyderį Justą Sinicą: „Girdėjau, jis turi pasiūlymų iš „Žalgirio” ir „Šiaulių”, bet manau, kad ten jis tik veltui leistų laiką ant suolo. O aš jį gerai pažįstu iš darbo „Sakaluose” laikų, manau, galėtume tęsti bendrą darbą. Aišku, jei pats liksiu Vroclave.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.