Socialdemokrato G.Mikolaičio apkaltos tekstas jau ruošiamas

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) vadovas „darbietis” Manfredas Žymantas teigia, kad nelaukdamas EPK išvadų dėl parlamentą žeminančių Seimo socialdemokrato Gintauto Mikolaičio poelgių, pats rengia apkaltos tekstą.

G.Mikolaitis, pirmą kartą etikos sargams užkliuvęs po to, kai prieš mėnesį Seimo posėdžių salėje pasirodė iš pažiūros girtas, šią savaitę nuskambėjo žiniasklaidoje, nes jam ilsintis Maltoje jo vardu galimai buvo registruojamasi Seimo posėdžiuose.

Pats G.Mikolaitis tokią informaciją neigia – esą niekas nebuvo įpareigotas balsuoti už jį Seime jam atostogaujant.

Pasak M.Žymanto, dar bus atliekamas tyrimas dėl žiniasklaidoje paskelbtos informacijos ir tikslinama, kada parlamentaras išvyko atostogų ir ar tikrai tuo metu jo vardu buvo registruojamasi Seime. Tačiau, pasak EPK vadovo, tekstas, po kuriuo tikinasi surinkti apkaltai reikalingus 36 parlamentarų parašus, jau rengiamas.

M.Žymanto vertinimu, G.Mikolaitis „per daug žemina parlamento darbą”.

Valdančiųjų atstovas Etikos ir procedūrų komisijoje socialdemokratas Algimantas Salamakinas kolegos užmojus rengti apkaltą vadina „nesąmone”.

„Neištempia nei Statutas , nei Konstitucija. Konstitucijoje yra pasakyta, dėl ko rengiama apkalta. Mes turėjome Rolando Pakso atvejį, o už ką tu G.Mikolaičiui apkaltą surengsi? Už tai kad išgėręs buvo? Tam yra Administracinės teisės pažeidimų kodeksas. Jis (M.Žymantas – BNS) gavęs šitą postą (EPK vadovo – BNS) man atrodo apsvaigo nuo laimėjimų ir paprasčiausiai šneka nesąmones”, – žurnalistams sakė A.Salamakinas.

Tačiau jis sako, kad M.Žymantui surinkus 36 parlamentarų prašymus, Seimas turėtų balsuoti dėl apkaltos.

„Aš nežinau, kaip ponas M.Žymantas nuėjęs į Konstitucinį Teismą įrodys, kur yra Konstitucijos pažeidimai ar priesaikos sulaužymai”, – sakė A.Salamakinas.

Balandį iš pažiūros girtas po Seimą šlitinėjęs G.Mikolaitis iš partijos etikos sargų sulaukė papeikimo. Parlamentaro elgesį tuomet vertinusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija konstatavo, kad socialdemokratas pažeidė Valstybės politikų elgesio kodeksą, jam rekomenduota arba „radikaliai” pasitaisyti, arba atsisakyti parlamentaro mandato.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.