JAV apkaltino Tailande sulaikytą Rusijos pilietį Butą talkinimu žudymams

Jungtinės Valstijos apkaltino Tailande areštuotą Rusijos verslininką Viktorą Butą tuo, jog jis tiekė ginklus Kolumbijos sukilėliams, kad jie galėtų žudyti Amerikos piliečius.
Amerikos teismo popieriuose V.Butas nurodomas „prekiautojo mirtimi” pravarde. Jis kaltinamas dalyvavimu sąmoksle, kurio tikslas – tiekti ginklus Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų (KRGP) kovotojams už kelis milijonus dolerių. KRGP Jungtinės Valstijos įtraukė į teroristinių organizacijų sąrašą.

Prokuratūros pareiškime sakoma, kad V.Butas vertėsi kontrabandine ginklų prekyba nuo dešimtojo dešimtmečio, juos pardavinėjo į Afrikos, Pietų Amerikos ir Artimųjų Rytų šalis.

„Tarptautinė bendrija jau seniai mano, kad Viktoras Butas yra vienas stambiausių ginklų prekiautojų pasaulyje”, – sakoma prokuroro Michaelo Garcia (Maiklo Garsijos) pareiškime.

Jis pranešė, kad 2004 metais buvo įšaldyti V.Buto aktyvai bankuose ir pateiktas kaltinimas prekyba ginklais, taip pat jis buvo įtrauktas į „ypatingos kategorijos piliečių sąrašą”. Tai reiškia, kad Amerikos piliečiams uždrausti bet kurie sandėriai su juo.

M.Garcia pranešė, jog sieks V. Buto išdavimo į JAV, kur jis bus teisiamas „už sutikimą tiekti ginklus teroristinei organizacijai, kurios tikslas buvo žudyti Amerikos piliečius”.

Kremliaus globojamas Rusijos televizijos kanalas „Russia Today”, transliuojantis užsienio kalbomis, pranešė, kad antradienį Tailando teismas atmetė V.Buto prašymą jį paleisti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.