I. Guodmanis: laivui „Mona Lisa” nebus leista išvykti, kol nebus padengtos gelbėjimo išlaidos

Ant seklumos prie Latvijos krantų užplaukusiam kruiziniam laivui „Mona Lisa” nebus leista išvykti tol, kol nebus padengtos gelbėjimo išlaidos, interviu televizijos kanalo „Latvijas Neatkariga televizija” laidai „900 sekundes” trečiadienio rytą pareiškė Latvijos ministras pirmininkas Ivaras Guodmanis.

„Laivas neišplauks tol, kol nebus padengti visi įsiskolinimai”, – sakė Latvijos vyriausybės vadovas.

I. Guodmanio turimais duomenimis, degalai iš kruizinio laivo apatinių bakų turėjo būti perpumpuoti į viršutinius bakus siekiant užkirsti kelią galimam degalų nuotėkiui, jei būtų pažeistas laivo korpusas. Nepaisant šių veiksmų, nėra garantijos, kad ekologinė katastrofa prie Latvijos krantų neįvyks, sakė premjeras.

Taip pat yra tikimybė, kad kils audra, ir tuomet iš laivo reikės evakuoti jame pasilikusius daugiau nei 300 įgulos narių. Kol kas neaišku, kodėl laivo kapitonas liepė visiems įgulos nariams pasilikti laive, nes visi keleiviai buvo evakuoti.

Bahamų salose registruotas kruizinis laivas „Mona Lisa” ant seklumos užplaukė sekmadienį už 18 kilometrų nuo Latvijos krantų Irbės sąsiauryje. Pranešimų apie laivo korpuso pažeidimus ar degalų nutekėjimą nėra. 173 metrų ilgio laivas pastatytas septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, ant seklumos jis užplaukė jau devintą kartą.

Pirmadienio vakarą iš laivo buvo evakuoti visi keleiviai, kurių buvo 651, ir 11 įgulos narių. Žinoma, kad maždaug 70 įgulos narių yra Ukrainos piliečiai. Gelbėtojai ir toliau mėgina nutempti laivą nuo seklumos.

Pranešama, kad visi kruiziniu laivu keliavę žmonės jau išvyko iš Latvijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.