Paskelbė saugiausių automobilių sąrašą

Populiarus ir autoritetingas vokiečių žurnalas „Focus” sudarė saugiausių pasaulio automobilių sąrašą.

Prieš paskelbdami nugalėtojus vertintojai rėmėsi įvairių testų rezultatais, kuriuos atliko organizacijos „EuroNCAP” specialistai. Šios organizacijos pateikiami duomenys laikomi objektyviausiais automobilių saugumo srityje. Į 2008 metų reitingą pakliuvo tik tie automobiliai, kurie per įvairius bandymus surinko ne mažiau kaip 5 žvaigždutes.

Kompaktinių automobilių kategorijoje saugiausiais pripažinti šie modeliai: „Toyota Auris”, „Citroen C4”, „Nissan Qashqai”, „Peugeot 308” ir „Ford Focus”.

Tarp verslo klasės automobilių daugiausia saugumo žvaigždučių pelnė naujasis „Ford Mondeo”. Greta taip pat puikuojasi „Volvo V70”, „Volvo S40”, „Toyota Prius” ir „Volkswagen Passat”. Ekspertai pažymi, jog gana saugūs yra ir verslo klasės automobiliai „Audi A6”, „Citroen C6”, „Honda Legend” bei „Lexus GS”.

Saugiausiu vienatūriu organizacijos „EuroNCAP” atstovai išrinko „Seat Altea”. Už jo puikuojasi „Ford S-Max”, „Skoda Roomster”, „Ford Galaxy”, „Citroen C4 Picasso” ir „Opel Zafira”.

Visureigių kategorijoje saugiausiu pripažintas vokiečių gamintojų „Volkswagen Touareg”. Nedaug nuo jo atsilieka ir „Land Rover Freelander” bei „Volkswagen Tiguan”.

Tuo metu naujasis „Audi Q7” sulaukė saugumo specialistų kritikos. Šis visureigis per bandymus nesurinko reikiamo kiekio balų, todėl saugiausių visureigių kategorijoje jam neatsirado vietos. „EuroNCAP” sąraše nėra ir kito populiaraus visureigio BMW X5. Pasirodo, šis modelis dar neperėjo visų reikalingų išbandymo testų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.