Šemos finansinė padėtis – be optimizmo

Beveik kas antras – 47 proc. – Lietuvos gyventojas savo šeimos finansinę padėtį vertina kaip pablogėjusią.

Priešingą nuomonę – kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius pagerėjo – išsakė 8 proc. viešosios nuomonės apklausos dalyvių.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai” balandžio 4-18 dienomis atliktos apklausos duomenims, keturi iš dešimties – 42 proc. – suaugusių šalies gyventojų šeimos finansinę padėtį vertino kaip nepakitusią.

Per mėnesį nuo kovo apklausos 4 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, nurodžiusių, kad šeimos finansinė padėtis nesikeičia.

Prieš metus – 2007 metų balandį – buvo daugiau tų, kurie savo šeimos finansinę padėtį vertino kaip gerėjančią. Tuomet taip nurodė penktadalis respondentų – 12 procentinių punktų daugiau nei dabar.

Kad šeimos finansinė padėtis tada blogėjo, teigė 18 proc. apklaustųjų – 29 punktais mažiau nei dabar.

Eltos politikos redaktorė Jūratė Valančiūtė

Apklausa vyko 2008 m. balandžio 4-18 dienomis. Apklausti 1111 Lietuvos gyventojų nuo 15 iki 74 metų, 110 Lietuvos vietovių (atrankos taškų). Apklaustųjų sudėtis atitinka 15-74 metų Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, išsimokslinimą, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 15-74 metų Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3 procentų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

8 atsiliepimai į "Šemos finansinė padėtis – be optimizmo"

  1. dana

    Mano seimos finansine padetis irgi smarkiai pablogejo. Tokiu kaip as Lietuvoje daugiau nei 50 proc. Todel netikiu jog 42 proc. gyventoju savo finansine padeti ivertino kaip nepakitusia. Sita apklausa – pigus propagandinis triukas.

  2. ingema

    Na musu seimos finansine padetis laaabai pablogejo… Tik nelabai spejau susigaudyt, kaip cia taip viskas staigiai eme ir apsisuko… Gaila, bet tenka pamastyti apie gyvenima svetur…

  3. niekuo siandien negalima

    TIKETI,NIEKUO visi meluoja,yralabai daug zmoneliu,kuriems tikrai sunkiai gyvenasi,bet jie kazkaip isnyksta tarp bendros mases,nors tereikia paziureti,kas darosi prie siuksliu konteineriu.Kodel zmoneliai palieka lietuva ir mauna gyventi ir dirbti velniai zino kur?prie rusu visiems ir visko uzteko,gavome nepriklausomybe,tai dabar ja susikiskite i subines IR NEDEJUOKITE.

  4. na, taip

    lietuvis nemokejo pats gaspadoriauti, ir nemokes. jam, kaip kiaulei, kas nors turi apie ausis pliaukseti botagu-vokietis, ruskis. po to-amerikonas

  5. šeimyninis

    Jei mokesčių turėdamas verslą nesugebi nusukti-pablogės ir verslo ir šeimos padėtis. Kiti dirbantys pasmerkti amžinam LAŽUI 😡

  6. as

    eiliniam lietuvos gyventojui tikrai pablogejo.cia nereikia su savo statistikom akis dumti zmonems.as daznai pagalvoju apie ju duomenis suvestiniu,kur jie ten eina, ir ka apklausineja.padetis finansine gyventojams klaiki yra.

  7. Marius

    Susikiskite Jus tuos savo rusus i
    subine, tas kas teigiate, kad prie ju geriau buvo…Ar nors atsimenat kas buvo? O mnevaziavo zmones i uzsieni dirbti todel, kad niekas ju neleido, o ne del to, kad labai gera gyventi buvo..
    Negaliu skaityt, pykina, kai lietuvis raso, kad prie rusu geriau buvo, fui

  8. to Marius

    NA aš prie ruso ir eilinis darbininkėlis per dieną už butą užsidirbdavo, dabar tik apie 10 % tai išgali. Kai darbdavys pasiūlo 30-40 Lt į dieną tada ir viduriuoja tauta. Todėl neria į užsienius kur daugiau moka. Ten kaip kam pasiseska su geresniu ar blogesniu darbu. LIETUVA dabar jau ES. Turim ES garantuojamą minimumą? 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.