Eurolygos mažąjį finalą laimėjo „Montepaschi“

Madride pasibaigė Eurolygos finalinio ketverto varžybų rungtynės dėl trečiosios vietos tarp Sienos „Montepaschi” su Rimantu Kaukėnu ir Kšištofu Lavrinovičiumi bei Vitorijos „Tau Ceramica” su Simu Jasaičiu. Po atkaklios kovos ir pratęsimo pergalę rezultatu 97:93 (21:19, 17:22, 23:20, 18:18, 18:14) šventė „Montepaschi”.

Rungtynės prasidėjo apylygiai, nors didžiąją kėlinuko dalį iniciatyva priklausė Vitorijos krepšininkams. Baskų ekipa į priekį vedė Mirza Teletovičius, kuris pelnė tris tritaškius iš eilės ir vėliau pridėjo dvitaškį – 17:13. Aikštelėje pasirodęs Kšištofas Lavrinovičius iškart pataisė Sienos ekipos reikalus – Lietuvos krepšininkas keliose atakose iš eilės buvo pranašesnis už Tiago Splitterį, pelnė 5 taškus ir po pirmojo ketvirčio „Montepaschi” pirmavo 21:19.

Antrame kėlinuke aikštelėje pasirodė ir Simas Jasaitis, kuris iškart pasižymėjo dvitaškiu, o vėliau pataikė ir iš toli. Būtent po tolimo S.Jasaičio metimo Vitorijos ekipa išsiveržė į priekį ir pirmavo viso ketvirčio metu. Kėlinuko viduryje Romualdas Brazauskas skyrė pražangą Drake‘ui Dieneriui, tačiau baskų ekipą tuo pasinaudoti nesugebėjo. Po dviejų ketvirčių „Tau Ceramica” pirmavo 41:38.

Po didžiosios pertraukos iniciatyvą iškart perėmė Sienos ekipa, kuri laimėjo atkarpą 7:0 – 45:41. Įspūdingai rungtyniavo K.Lavrinovičius, kuris visiškai uždengė varžovų lyderį T.Splitterį – brazilas tik klydo ir mėtė pro šalį. Ketvirčio pabaigoje italai pirmavo 61:55, tačiau nesugebėjo išlaikyti pranašumo – 61:61.

Paskutiniame kėlinuke dvikova ir toliau vyko taškas į taškas. Į K.Lavrinovičiaus dėjimą į krepšį tuo pačiu atsakė T.Splitteris. Ketvirčiui įpusėjus Sienos ekipa pirmavo 72:70. Po dviejų iš eilės Kšištofo blokų Italijos komanda pirmavo 76:72, tačiau ispanai netrukus deficitą sumažino iki minimumo – 75:76. Iki rungtynių pabaigos likus 6 sekundėms po netaiklaus savo komandos draugų metimo kamuolį atkovojęs K.Lavrinovičius išprovokavo pražangą, tačiau pataikė tik kartą – 79:79. Paskutinė Vitorijos ekipos ataka buvo netaikli – pratęsimas.

Pratęsimo metu po Jameso Singletono tolimo metimo „Tau Ceramica” buvo persvėrusi rezultatą (85:84), tačiau K.Lavrinovičius pataikė iš toli ir jau netrukus Sienos ekipa vėl pirmavo 90:85. Paskutinėmis akimirkomis sėkmingiau rungtyniavo „Montepaschi” žaidėjai, kurie ir iškovojo pergalę rezultatu – 97:93.

„Montepaschi”: K.Lavrinovičius 19 (5/7 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 6/8 baudos, 7 atk. kam., 5 klaidos, 2 blokai), T.McIntire 16 (12 rez. perd.), R.Sato 15 (9 atk. kam., 5 perimti kam.), B.Thornton 14.

„Tau Ceramica”: P.Mickeal 16 (10 atk. kam.), T.Splitter 15, M.Teletovic 14, J.Singleton 13, I.Rakocevic 10, S.Jasaitis 5 (1/2 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 1 atk. kam.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.