Čigonų tabore bus griaunami namai

Sostinės čigonų tabore pagaliau ketinama pradėti griauti nelegaliai pastatytus namus. Tiesa, kol kas tik du iš daugelio. Žalią šviesą tam artimiausiu metu turėtų uždegti teismas.

Vilniaus apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento direktorius Aurelijus Kuisys prieš kelias dienas pasirašė dokumentus dėl dviejų tabore nelegaliai išdygusių statinių nugriovimo.

Dokumentai bus išsiųsti į teismą, jis turėtų palaiminti šį sprendimą. Tuomet bus ieškoma rangovo ir statybininkai imsis darbo. Tikimasi, kad jie dirbs sklandžiau už tuos, kurie tik iš antro karto nugriovė nelegalią Vilniaus verslininko Arūno Strolio pirtelę Molėtų rajone.

A. Kuisio žodžiais, užfiksavus du naujus statinius buvo surašyti aktai, čigonai paraginti per kelias savaites patys juos nugriauti, bet į tai nereagavo. „Mums dar rašant nutarimą jie sakė, kad nieko negriaus”, – prisiminė direktorius.

Jo teigimu, pastaruoju metu siekiama, kad taboras bent nesiplėstų – kad jame nedygtų nauji nelegalūs statiniai. Dėl kitų pastatų, kurie, valdininkų žiniomis, beveik visi išdygo neteisėtai, tikimasi sulaukti politinio sprendimo.

„Čigonai – tokie pat žmonės, kaip ir bet kuris Lietuvos pilietis. Jie turi laikytis įstatymų ir negali statytis nelegaliai. Buvo daug diskusijų dėl to, suteikti jiems socialinį būstą ar ne. Mano nuomone, yra daug piliečių, kurie tokio būsto nusipelnė labiau už taboro gyventojus”, – svarstė A. Kuisys.

„Respublika” rašė, jog prieš kelias savaites Vilniaus savivaldybė buvo informuota apie dar du naujus nelegalius statinius – ne tuos, dėl kurių nugriovimo bus kreipiamasi į teismą. Naujieji išdygo vadinamajame viršutiniame tabore, šalia 15-uoju ir 46-uoju numeriais pažymėtų namų.

Čigonus ir apskrities, savivaldybės bei nevyriausybinių organizacijų atstovus buvo susikvietusi Seimo kontrolierė Virginija Pilipavičienė. Tąkart kalbėta ir apie nelegalius namus bei žemės, ant kurios yra taboras, likimą. Kontrolierė žadėjo atlikti tyrimą ir pateikti konkrečias rekomendacijas, kaip spręsti problemą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.