Lietuvoje – ilgiausias šiais metais savaitgalis

Prasidėjo ilgiausias šiemet – net penkių dienų savaitgalis.
Pagal įstatymus, gegužės 1-oji Lietuvoje minima kaip Tarptautinė darbo diena ir yra nedarbo. Šiemet ji yra ketvirtadienį, todėl Vyriausybė nutarė darbo dieną iš penktadienio, gegužės 2-osios, perkelti į gegužės 10-ąją, šeštadienį.

Gegužės 4 dieną švenčiama ir Motinos diena. Kadangi ji visada švenčiama sekmadienį, prie jos pridedama papildoma laisva diena – pirmadienis. Todėl Lietuvos gyventojai į darbą neis gegužės 1-5 dienomis.

Kitas artimiausias ilgasis savaitgalis bus per Jonines birželį, tuomet Lietuvos gyventojai nedirbs birželio 21-24 dienomis, tačiau į darbą reikės eiti birželio 28 dieną, šeštadienį.

Iš viso šiemet Lietuvos gyventojai turės devynis ilguosius savaitgalius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

3 atsiliepimai į "Lietuvoje – ilgiausias šiais metais savaitgalis"

  1. VALDAS

    Lietuva nusigers per tiek daug iseiginiu.Cia tik naudinga biurokratams,seimunams,jie ir taip net darbo dienomis neturi darbo,trinasi seime is kampo i kampa,gaudami ir taip didelius atlyginimus.Mums kaip verslininkams uz tas dienas vistiek reikia darbuotojams moketi atlyginimus,nuomas ir t.t.Juk tiek nuoma, tiek atlyginimas yra nustatytas menesinis stabilus.Kvailiai gali priimti toki istatyma skirdami tiek nedarbo dienu.

  2. sadlav

    sutinku 👿

  3. to valdas

    Ir tik kvailys verslininkas gali piktintis, kad jam reikia dvigubai moketi darbuotojams, dirbantiems per sventes arba duoti jiems iseigine. 🙂 Patys kaip kolorado vabalai vaikstote visa diena is kampo i kampa susikise rankas i kisenes ir isnaudojate darbuotojus. Ir aisku, jums atrodo, kad mes neturime nei seimu, nereikia mums nei pailseti, nei issimiegoti padoriai, nei svenciu jokiu nereikia, nei algu didesniu jei dirbam sventine diena… LABAI GERAI, KAD YRA TOKIOS SVENTES, TIK TADA GALIME NUO DARBO PAILSETI! 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.