Lietuva yra antroji ES pagal vaikų žūtis keliuose

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atlikto tyrimo dėl vaikų mirtingumo keliuose nustatyta, kad tarp Europos Sąjungos šalių Lietuva yra antroje vietoje pagal eismo įvykiuose žuvusių vaikų skaičių.
Pasak pranešimo, Lietuvoje toliau vis daugėja vaikų, kurie nukenčia eismo įvykiuose. Statistiniai duomenys patvirtina, kad vaikai labiausiai pažeidžiami, kuomet jie keliauja į mokyklą arba į namus.

Pernai lapkritį neblaivaus Skuodo policijos patrulio Sauliaus Pauliko vairuojamas automobilis BMW įsirėžė į iš mokyklos einančius vaikus ir tris 10-mečius berniukus sužalojo mirtinai. Tokios tragiškos avarijos Lietuvoje nebuvo per visą jos nepriklausomybės laikotarpį.

Teismą policininką nuteisė kalėti 10 metų bei žuvusių tėvų vaikams priteisė 3 milijonus litų neturtinės žalos atlyginimo. Nuteistasis nuosprendį apskundė.

Vaikų saugumo keliuose skirtoje spaudos konferencijoje antradienį bus analizuojama saugaus eismo Lietuvos miestuose ir mažesniuose miesteliuose problemos, pateikiama naujausia statistika apie eismo įvykius, kuriuose nukentėjo vaikai, aptariamos tokių eismo įvykių priežastys.

Bus pristatytas visuomeninės organizacijos ir ,,Gelbėkit vaikus” ir degalinių tinklo valdančios bendrovės ,,Lietuva Statoil” edukacinis projektas ,,Saugi aplinka – saugus vaikas”, skirtas Lietuvos miestų ir miestelių vaikams šviesti apie saugų eismą.

Spaudos konferencijoje dalyvaus Vaiko teisių kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė, Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo saugumo skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Čereška,

Visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus” vykdančioji direktorė Rasa Dičpetrienė ir ,,Lietuva Statoil” rinkodaros departamento direktorė Daiva Jokšienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

1 atsiliepimas į "Lietuva yra antroji ES pagal vaikų žūtis keliuose"

  1. povilas

    jei bus saziningi policininkai,tada bus ir drausmingi vairuotojai.galetu padaryt toke instancija kur pacius keliu pareigunu sazininguma tikrintu su civilinem masinom. o dabar visiems aisku kad lietuva vos ne palaida bala. nera tokio policininko kuris neimtu kysiu,tik reikia moket duot.nesu piktas ant policijos,tiesiog praradau jais pasitikejima.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.