„Jūrų liūtams“ – bronzos medaliai

Atvirajame Lietuvos vandensvydžio čempionate, kuris truko tik vieną savaitgalį, bronzos medalius iškovojo Klaipėdos „Jūrų liūtai”.

Medalių ir titulų dalybos vyko Vilniuje, Lazdynų pramogų centro baseine. Penktadienio vakarą uostamiesčio vandensvydininkai triuškinamai pralaimėjo būsimiems čempionams – Vilniaus „Baltic-Amadeus” žaidėjams 2:12.

Kitą dieną „liūtai” žaidė „atvirų durų” rungtynes su svečiais iš Baltarusijos – Minsko „Minsk” ekipa, kuriai pralaimėjo 7:24.

Sekmadienį dėl bronzos medalių susirėmė be pergalių džiaugsmo žaidusios „Jūrų liūtų” ir Vilniaus „Polikopijos” komandos.

Tai buvo atkakliausia čempionato kova. Pergalę 5:4 iškovojo klaipėdiečiai.

Dėl aukso susikibo „Baltic-Amadeus” ir „Minsk” žaidėjai. Pajėgesni buvo lietuviai, laimėję 12:9. Antrus metus iš eilės aukso medalius iškovoję vilniečiai persvarą įgijo tik ketvirtąjį kėlinį, nes po trijų ketvirčių rezultatas buvo lygus – 8:8.

„Jūrų liūtų” vartus gynė Giedrius Tamašauskas, bronzą vandenyje kalė komandos vadovas Arūnas Radzevičius, tėvas ir sūnus Vladimiras ir Andrejus Sergijenkos, gynybos šulas Algis Gružas, taip pat Jurijus Tomajus, Jurijus Petuchovas, Arnoldas Nastajus, Kęstutis Hotcijanas ir Linas Glotnys.

Anot A.Radzevičiaus, klaipėdiečiai negalėjo iššokti aukščiau bambos: „Čempionais tapę vilniečiai buvo akivaizdžiai pajėgesni, baltarusių komandai atstovavo šios šalies jaunimo rinktinė. Todėl klaipėdiečiams neliko nieko kito, tik imti jautį už ragų žaidžiant su „Polikopijos” ekipa.”

Pastaraisiais metais Lietuvos vandensvydyje vyrauja nesantaika. Todėl šalies čempionate nedalyvauja Kauno ir Alytaus ekipos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.